KrakLog

Scheren (1)

Draaimesje

Heer Dr. Aap had vandaag last van scheerproblemen. Ook in huize Krak is het niet altijd feest geweest. Twee mesjes, strookjes, voorstrijk, nastrijk, spuitbus zus, spuitbus zo, kommetje, kortom alles geprobeerd.
Tot ik op een dag besloot om een draaimesje te kopen. Mijn vader had zo’n mes en als puber heb ik dat mes wel eens stiekum gebruikt (toen het eigenlijk nog niet nodig was) en dat beviel prima.

Het blijkt geweldig te zijn. Zeker voor de onregelmatige scheerder. Het grote voordeel dat het maar één mes heeft, uit zich in het niet vollopen van het apparaat. Probeer dat eens met twee of drie mesjes. Voor je het weet schraap je je vel open met je eigen baardharen. Toen ik eerder dit jaar ziek was, heb ik mij anderhalve week niet geschoren en het was geen enkel probleem om dat er weer af te krijgen, eigenlijk was er geen verschil met normaal scheren.

Dus: Keert allen terug naar het enkele mesje, het enige nadeel is dat het goedkoper is en langer mee gaat en dat is weer slecht voor de scheermesjesindustrie. Verkoop dus eerst uw aandelen Gilette 😉

  • Edwinek zei: Draaimes? Eerst dacht ik dat je het over een of ander angstaanjagend stuk tuingereedschap had. Maar met andere woorden: die dubbele of driedubbele dingen halen niets uit? Of moet je je nu drie keer scheren voor de boel eraf is? Het heeft wel iets nostalgisch natuurlijk. Overigens, Gilette Mach3 loopt bij mij nooit vol, zelfs niet na vele dagen niet scheren (elke keer als ik scheer dus eigenlijk). Maar misschien ga ik dit toch proberen. Geen bloedbaden trouwens?
  • Dr. Aap zei: Vollopen? Mijn oude scheermasjien liep nooit vol. In de lader reinigde hij zichzelf. Nooit vol meuk. Nu issie dood. Tragies.
  • jac zei: Overlijdensberichten zijn meestal droef. Ik rouw met u mee Heer Dr. Aap. Heb zelf nooit eclectisch geschoren en weet dus niet van vollopende eclectische scheergereedschappen, maar natte mesjes liepen bij mijn onregelmatige gescheer, regelrecht vol. Het draaimesje heeft hier een einde aan gemaakt. @Edwinek: Geen bloedbaden en evengoed scheerresultaat.Het gewicht van het mes helpt erg mee met scheren.
  • Pascal zei: De eenvoud van het mes doet me denken aan de eenvoud van een goede juspers. http://www.vanderknokke.nl/mt/archives/000064.html
  • lantapara zei: Ik ben ook opzoek naar dit draaimesje! Waar kan ik die vinden? Inderdaad ik had mijn opa zien dit gebruiken en ECHT nooit een puisje op zijn gezicht en ik met dat 2 3 mesjes gelijk bulten. Dus dit lijk me de ideale oplossing. Ik hoor nog van je. gr. Lantapara
  • STB zei: Al dat gedoe met weggooimesjes, en daar wringt nu net de schoen, weggooi. En dat voor een euro per stuk. Ik heb gewoon zo'n ouderwets scheermes van een eeuw oud, zo'n ding waar onze voorvaderen zich mee van hun baardhaar ontdeden, en het is een verademing. Geen uitslag meer, geen ingegroeide haren en scheert veel gladder
  • pieter zei: kan iemand mij vertllen waar ik het draai mes nog kan kopen?????????