KrakLog

Een suffie

Bananen Algemeen

De gene die het bedacht heeft mag nu lachen. Het ging in stapjes maar nu voel ik me toch een beetje gen**id.
Vegetarisch eten is gezond (en diertjes zijn zielig) dus ik ging vegetarisch eten.
Minder eten is gezond en lichter zijn is beter, dus ik ging minder eten (en viel, zoals u heeft kunnen zien, af).
Sporten is gezond, ik vond vroeger hardlopen wel leuk (is ook de enige sport waar ik ook maar net enige lol aan beleef), dus ik ging hardlopen.

Hardlopen ging niet zo geweldig in de afgelopen week/weken, de opbouw stagneerde eigenlijk. Nu blijkt dat ik door de eerste twee punten, te weinig eiwitten binnen krijg om ook nog eens flink te kunnen sporten.
Het minder eten ging zonder probleem. Gewoon wat minder, niet meer snoepen en hop dat was het. Nu moet ik selectief meer gaan eten, niet meer vet, niet meer koolhydraten (wel iets) maar vooral eiwitten. Ik kan u zeggen dat valt niet mee. Heb voor het eerst van mijn leven voedingstabellen moeten doorspitten om op iets goeds uit te komen. Ben hier niet echt gelukkig mee, want moet nu zegmaar soort van gaan dieeeten om verder te komen met rennen.
Dat was niet helemaal wat ik me bij ‘een beetje sporten’ had voorgesteld. En met een beetje ‘bananen algemeen’ kom je er niet. Achja, het zal wel weer goed komen, ik houd u op de hoogte.

  • cockie zei: Hahaha haha :-) "Daar most je nou schlaaaaaank van worre, he..." plachtte wijlen mijn lieve schoonmoeder altijd te zeggen in gevallen van vette pret. Waar ik maar mee wil zeggen Jac; als je van het schrijven van humoristische stukjes schlaaaaank zou worre, dan was jij nu al ganz verschwunden geworden geworden...
  • Edwinek zei: Hmmm... Eiwitten... Zitten die niet in eieren? En dan kun je van de gelen lekker mayonaise maken, lekker olie erbij, njam! Helemaal lekker is dan eieren met mayonaise. Maar ik vrees dat dat niet helemaal is wat je in gedachten had. Voor veel vegetariĆ«rs is dierenliefde natuurlijk selectief en eten ze wel vis, vol met eiwitten, maar ik vrees dat dat voor jou ook niet im frage kommt. Wat heb je nu in de tabellen gevonden? Lijkt me inderdaad lastig. Overigens heb ik wel, nu serieus, ergens gelezen dat veel eieren eten helemaal niet zo ongezond is als men altijd dacht.
  • cockie zei: Huttenkase! huttenkase! (met vier umlauten) Da's een en al eiwit.
  • jac zei: Valt een beetje tegen die hüttenkäse, maar 11.6 gram per 100 en toch 4.3 gram vet. Terwijl volkorenbrood 8.4% eiwit heeft en maar 1.8 vet. Heb nu wel wondermiddel gevonden: Tival fijngehakt. 28% eiwit en 8.5 vet, plus dat daar best 100g van weg te eten is. Weet niet hoe dat met hüttenkäse zit, ben daar vrees ik niet zo dol op...
  • Edwinek zei: Follow-up: ons advies luidt peulvruchten. Vele smakelijke soorten, met name kikkererwten. Ook in de vorm van falafel en hoemoes, beide verkrijgbaar bij onze mediterrane groentenman. Refried beans. Propvol eiwitten.