KrakLog

Ruiken aan je floss-draadje

Ik heb heel lang nagedacht over een titel voor dit stukje. Deze heeft het gewonnen (zoals u ziet) en wel omdat het duidelijk maakt dat dit een beetje onfris verhaaltje wordt. U kunt dus nog afhaken.

Dertien jaar geleden kochten we (Mw. Krak en ik) mooie dure vloerbedekking (is tijdelijk ook de wallpaper van deze site geweest). Vloerbedekking waar je alle vlekken uit kunt krijgen. Waarschijnlijk is hij om die reden dan ook niet meer in de handel verkrijgbaar. Poesen hebben hun haarballen met enige regelmaat erover uitgestort, zonder indrukwekkende gevolgen, een poes heeft een keer door de hele woonkamer gebloed, zonder dat dit blijvende vlekken opleverde. Er is een keer een bloempot met modder overheen gegaan (was wat meer werk maar) ook dat ging eruit.

In de loop van de tijd groeide er alleen een nieuw probleem: Het hele tapijt werd vuil, zodat als je een vlek goed weghaalde er een lichte plek ontstond. De oplossing: Een tapijtreiniger.
Het bleek moeilijker dan vewacht om er eentje te pakken te krijgen. Ik heb uiteindelijk een informatinummer moeten bellen om een verhuuradres te vinden. Ding opgehaald en aan de slag en dan de schok.

Een tapijtreiniger is eigenlijk een handige manier om je vloerbedekking te spoelen. Hij spuit water met een goedje op het tapijt en zuigt dit er weer uit. Hoewel ik vooraf goed had gestofzuigd, was het resultaat huiveringwekkend. Bijna even verrassend als het ruiken aan je floss-draadje.
Er is uiteindelijk 52 liter water door de vloerbedekking gehaald en hij is weer als nieuw. Licht grijs met een blauwzweempje i.p.v. Licht grijs met een bruinzweempje…