KrakLog

Restaureren

Ik wordt oud, dat wil zeggen, ik begin trekken te vertonen die ik alleen kan verklaren uit oud worden. Ik zal het uitleggen.

Mijn DvD speler ging kapot. DvD spelers van de kwaliteit die ik heb kosten nu nog maar Eur. 50 dus waarom zou ik hem nog laten repareren. Laat ik hem toch nog even openschroeven, er is misschien wel iets eenvoudigs los. Na een half uur aandrukken van IC’s (sjips) de boosdoener gevonden. Een geheugenchipje was blijkbaar niet goed gesoldeerd. Nagesoldeerd: Werken.

De PC van mw. Krak stond gisteren te piepen. Normaalgesproken het teken dat het heel erg heet is en de koeling het niet redt. Maar hij stond nu in een niet verwarmde kamer en geloof me het was daar koud. Lange-afstand-diagnose: Koelerventilator kapot.
PC opengeschroefd. Ventilator stond inderdaad stil. Draaide moeilijk: Olien. Losgeschroefd, geolied, liep beter. Weer aangsloten, nada. Op draadjes gedrukt: draaien.
Draadje opnieuw gesoldeerd en de ventilator doet het weer.

Ik word oud. Ik zou vroeger beide apparaten uit het raam gegooid hebben en het als aanleiding voor het kopen van iets mooiers of beters hebben gezien. Nu ben ik als een kind zo blij dat het me gelukt is om te ontsnappen aan die vervelende cyclus. Beide apparaten gaan waarschijnlijk nog een hele tijd mee en als ik inderdaad zo oud aan het worden ben, overleven ze me misschien ook nog wel 😉

  • Edwinek zei: U hebt weer gouden handjes.
  • jac zei: Oh dus ik word eignelijk (g)Oud ;-)
  • Pascal zei: Heerlijk dingen maken.