KrakLog

Deegje

Deegje

Zoals u weet heb ik de oven ontdekt. Tuurlijk wist ik al dattie er was, maar ik heb hem weer helemaal in het snotje om het zo maar eens te zeggen. Uit mijn geweldige Vegetarisch Kookboekje (kookgids Vegetarisch, Jenny Stacey, Parragon, ISBN 1-40540-073-0) haal ik inspiratie en geef er dan een jac-en-draai aan. Errug lekker.

De belangrijkste inspiratie uit het boekje is het kiesdeg dat gebruikt is in de eerder gemelde kies. Op de foto hierboven ziet u het deeg in ongebakken staat, en u maakt het zo:

  • 175g bloem
  • snufje zout (hoeft niet als jac-tip wordt opgevolgd)
  • 75g boter of margarine
  • 10 groene olijven (meer mag ook) fijngehakt
  • 40ml koud water (of jac-tip: gebruik olijvennat, laat dan wel het zout weg, want olijvennat is al zout)

Zeef de bloem, en snijd de boter of margarine erdoor. Kneed het tot een kruimig deeg. Voeg het nat en de olijven toe en kneed dit tot bovenstaande afbeelding 😉

Zoals je ziet had ik gevulde olijven en heb ik die gebruikt. Erg lekker.