KrakLog

Standpunt

Standpunt

Mw. van de Elsevier, dat ze me een goedkoop abonnement aan mag smeren. Mij hoor je niet jubelen, antwoord ik. Zij: hoezo dan? Ik: hounifanopinie.

Het was voor het eerst dat ik het het uitsprak maar ik wist dat het waar was. Ik houd niet van opinie en met name niet van de discussies erover. Voor mij dus geen Elsevier.

Het was een gezellig telefoontje, daar niet van. Zij was waarschijnlijk ook maar ingehuurd, ik bedoel, dat ze niet samen met haar man Elsevier maakt en er dus van afhankelijk is, dus kon ze vrij relaxed reageren op mijn afwijzende opmerkingen. Nu was dit niet de eerste keer dat ik gebeld werd dus ik vroeg, kan dat niet ophouden? Zij: nee dat kan niet, maar het is gezellig toch?

Nu hoop ik maar dat zij weer belt, of dat ze daar allemaal zo gezellig zijn. Tsk, tsk, die Elsevier.

  • Edwinek zei: Mee eens, discussieren over opinie is een vrij zinloze bezigheid. Doe ik dus ook niet gauw. Waarom lees ik dan toch VN? Vooral omdat ik mezelf niet de tijd gun om een echte krant te lezen. Mijn nieuws betrek ik voornamelijk van Teletekst ('s morgens, kost niet meer dan een minuut of 5) en dan dus VN voor eventuele langere verhalen eens per week. In het bewustzijn dat het niet per definitie objectieve berichtgeving is. Maar ik hou eigenlijk niet zo van objectiviteit. Dus probeer ik de informatie tijdens het lezen te scheiden van de opinie. Niet altijd een prettige bezigheid, ik geef het toe, en zeker niet ontspannend.