KrakLog

Zwijnerij

Er wordt heel wat afgezwijnd in de directe leefomgeving. Ov-chipkaartellende speelt een hoofdrol, maar vandaag wordt de show gestolen door mijn andere favoriete maagzweer: printerellende.
Een tijdje terug ben ik er weer eens voor gevallen: een inkjet-kleuren-foto-print-ding. Peperdure inkt, maar bij zeldzaamgebruik toch handig. De grootste zwijnerigheid is natuurlijk dat de printer geen drol kost, het gebruik ervan wel. Kapitale zwijnigheid is dat hij niet zwart wit wil printen als er geen kleureninkt is. Oh en verder heeft hij natuurlijk alle nadelen van elke printer: pakt papier niet, duurt eeuwen voor hij opgestart is en heeft een heel vaag configuratiescherm.
Dat configuratiescherm wilde ik het met u over hebben. Wat is namelijk het geval: naast alle boeiende instellingen heeft hij ook de keuze om hem op snel te zetten. Hij is dan veel en veel sneller dan wanneer dit hokje niet aan staat. Standaard staat dit vakje aan en er is niets dat suggereert dat de kwaliteit beter is wanneer je het vakje uitvinkt. Toch is het vakje er, dus moet het ergens verschil in maken. Dus wacht ik nu al een hele tijd tot mijn afdruk van de band rolt… Goed hoor, zo’n snelle stand.

  • Edwinek zei: Printers are God's way of telling you to start saving trees.
  • Simone zei: Wat een printerleed!Als je je printer uit het raam hebt gegooid na de zoveelste maagzweer, kijk dan eens naar Canon Pixma MP970...een zonnetje onder de printers.