KrakLog

En dan nu het stukje van vandaag ;-)

Ja want ik ging dus afscheid nemen van mijn huisarts. 35 jaar had hij daar gewerkt, dus dan moet je wel even handje gaan geven. Fijne man, ga hem missen. Ook meteen afscheid kunnen nemen van zijn opvolger, want bij de afscheidsbrief (nee hij leeft nog, maar hoe moet je zo’n brief anders noemen) zat ook dit vodje:

Beste mijnheer yak,

Het vertrek van dokter A willen wij gebruiken om u te vragen een huisarts bij u in de buurt te zoeken en u daar in te schrijven. U woont relatief ver buiten onze praktijk waardoor het voor ons lastig is de vereiste zorg te verlenen. Als u ons op de hoogte brengt bij wie u zich heeft ingeschreven, kunnen wij er zorg voor dragen dat uw medische gegevens bij uw nieuwe huisarts terecht komen.

Met vriendelijke groet,

Huisartsen en directie

Kijk het is niet zo dat ik zo bijzonder ben dat de fanfare langs hoeft te komen om mij uit te zwaaien, ik had zelf al ruimschoots het plan om naar iets in de buurt te gaan, maar kenmerkend voor bijna alle communicatie van het ‘centrum’ is ongelukkig geformuleerd. Ik heb meer dan de helft van de tijd dat mijn huisarts daar werkte bij dat gezondheidscentrum gezeten. Dan heb ik denk ik toch wel een nettere eerste zin bijeengespaard toch?
Voor de tweede zin heb ik alleen een hele holle lach over, want anders dan deze brief heeft het centrum geen enkele (extra) inspanning hoeven verrichten. Ik heb er maar niets van gezegd, want mijn ervaring is dat dat resulteert in adding insult to injury.
Heb nu een nieuwe praktijk gevonden die in ieder geval bij de eerste kennismaking gezellig was. We gaan zien hoe die communiceren…