KrakLog

Magic doors

Cat Rimmer: What is it?

Rimmer: It’s a rent in the space-time continuum.

Cat Lister: What is it?

Lister: The stasis room freezes time, you know, makes time stand still. So whenever you have a leak, it must preserve whatever it’s leaked into, and it’s leaked into this room.

Cat Rimmer: What is it?

Rimmer: It’s singularity, a point in the universe where the normal laws of space and time don’t apply.

Cat Lister: What is it?

Lister: It’s a hole back into the past.

Cat: Oh, a magic door! Well, why didn’t you say?

Toverdeuren, ja. Aargh schreef erover en in het reactieboxje was niet genoeg plek dus dan hier.
Fijne magic door zit natuurlijk in Pim, Frits en Ida. Dat is mijn magische deur. Volgens mij werd het voorgelezen in de klas en ik was zoef weg, op mijn 23ste kwam ik pas weer terug.
Maar ik heb ook een echte meegemaakt. Ik lag in het WKZ als kind1, dat lag al mooi langs de nieuwe gracht en als ik naar buiten mocht met het bezoek (dat mocht), liepen we al langs de singels en de gracht natuurlijk, maar op een dag werden de patiëntjes van mijn zaal meegenomen naar ergens langs een van de grachten. Daar zat een deur in een muur en daarachter zat een tuin, een (in mijn beleving) enorme tuin, met speelsels hier en daar en er was ook (meegenomen) limonade meen ik. Wie verwacht dat daar nou? Ik niet. Waarschijnlijk is de tuin er nog, maar ik wil er geloof ik niet naar terug, want in mijn hoofd is het de tuin door de poort van Pim, Frits en Ida.
1 doh!
  • aargh zei: Wat me weer doet denken aan een toverdeur in ons eigen parkje waar je nooit door kon, maar ja we kunnen niet aan de gang blijven. En tja, toverdeuren gedijen gewoon het beste in het hoofd, daar moeten we ons maar bij neerleggen.
  • Gerhard zei: Ik kan hiervandaan niet bij Aargh reageren, maar had het ook gelezen. Ik heb ook iets met toverdeuren, op de lagere school las ik ooit een boek waar er één in voor kwam. Ik ben er helaas nooit meer achter kunnen komen welk boek het was. Wel weet ik dat we boeken van Paul Biegel en Tonke Dragt in de schoolbieb hadden.
  • Laurent zei: Zo heb ik járen gedacht dat achter een zeker tuinpoortje bij ons in de buurt de weg naar België lag, omdat ik dat eens verkeerd begrepen had toen mijn vader aan mijn broer uitlegde waar België lag.