KrakLog

Het tweede deel van de tocht


De spoorbrug, waar we op weg naar Midlaren over kwamen was in 2004 nog geschilderd. Niet onbelangrijk dus te melden dat er op dat moment ook een Douwe Egberts medewerker over de brug liep. Volgens ons ging hij zich van het leven beroven, maar zag hij daar van af omdat hij door twee noeste wandelaars acuut levenslust kreeg en bij een ander koffiebedrijf ging solliciteren.


De overnachting na de overnachting in Midlaren1 was in Rolde. Rolde is bekend om het lelijkste columbarium van Europa. Dat wordt (zoals u ziet) ieder jaar met bloemen gevierd. Ook hebben ze vanzelfsprekend een van overheidswege verstrekt hunebed.


Dat is nog een heel gesleep geweest! Vanuit Rolde mochten we wandelen over de spoorlijn, maar dat is voor een volgende keer.

1 de overnachting in Midlaren2 was inclusief wirrelpoel. Het nadeel van een dergelijk bubbelgeval is dat je bij aanvang  van de eerste bubbels, het koude badwater van je voorgangers tegen de billen krijgt. Niet bij nadenken, niet bij nadenken, niet bij nadenken!
2 volgens de spelingschequer is Midlaren fout en moet het Zuidlaren zijn, weet hij veel.

  • zei: Dat rijkshunebed is niet gesleept, het rolde. Staat er toch op, yak.
  • ton zei: Like a rolling stone, complete unknown...
  • yak zei: Grijns
  • aargh zei: Uit Hoogeveen nog wel. Ik ken ze niet maar men schijnt naast bruggen ook sluisdeuren te doen, handig om te weten.