KrakLog

Life could be a dream

Soms zijn er van die dingen die blijven ligggen1. Zo heb ik al jaren en jaren de behoefte aan een gitaar uit de Gibson-stal. Of in ieder geval een gitaar met een humbucker element, want als je echt wilt scheuren: moet dat met een humbucker gebeuren. Voor bijna alle andere muziekjes is een Single Coil geschikter, NMBM2.
Maar ook liedjes kunnen heel lang vragen om eens-een-keertje iets mee te doen. U begrijpt dat die twee dingen bijeenkomen in een liedje, toch?

Nog meer techniek: Ooit was ik groot fan van Queen en dan in het bijzonder van de gitarist. Een belangrijk deel van de sound werd gemaakt door verschillende harmonieën apart, snaar voor snaar, op te nemen. In de brug heb ik dat ook maar es gedaan. Bewerkelijk, en ik hoor dat er aan het geheel nog wel een uurtje gemikst mag/kan worden, maar u weet hoe dat gaat, dat blijft liggen3.

1 en dan heb ik het vandaag nog even niet over webloggen…
2 om niet te schrijven IMHO
3 kicken! Full circle!

  • Simone zei: Fijn zomers liedje...blijf nog maar even doorhumbuckeren....klinkt me als muziek in de oren. ;-)
  • Laurent zei: Alhoewel Brian May vreemd genoeg wel degelijk flink scheurde met single coils, toch? Maar verder heb je gelijk. Vanavond even je opname beluisteren.