KrakLog

Schermutselingen

Toen mijn schoonvader mijn werkkamer zag, vroeg hij waarom ik toch twee beeldschermen had. Terry Prattchett1 geeft als antwoord op de vraag waarom hij zes schermen heeft:”Omdat ik geen plek heb voor meer”, mijn antwoord was hem op de taakbalk2 te wijzen alwaar 22 terminals, 24 editors open stonden naast nog wat los ander grut. Kortom, ik had meer plek nodig én ik had nog plek voor meer, want ik had pas twee schermen en geen zes.
De voorzienigheid3 zorgde ervoor dat ik een tijdschrift in handen kreeg met daarin een overzicht van grote beeldschermen en hun kostprijs. Die viel mee en na korte inspectie bleken er nog goedkopere te zijn ook.
Een wandelingetje naar de beeldschermenleverancier later heb ik nu een groot scherm en een groter scherm. In totaal heb ik nu driemiljoendrihondervierentachtigduizenddriehonderentwintig beeldpuntjes tot mijn beschikking en ik denk dat dat de komende weken nog wel toereikend is. Daarna zien we wel weer.
Hoe dat er-uit-ziet? Nou zo:


Waarmee meteen een belofte is ingelost van het laten zien hoe fraai de pad van Edwinek wallpaperdt. Het is overigens uitzonderlijk dat die te zien is, maar dat is weer een heel ander verhaal.

1 Ah dat doet mij er aan denken dat ik nog wat op moet sturen…
2 Zo heet dat in het Nederlands

3 okay ik heb een abonnement op dat tijdschrift, maar vaak lezen doe ik het niet

  • ton zei: Twee beeldschermen heb je omdat je twee ogen hebt. Alleen zo jammer dat elk van de beeldschermen bij mij op een andere etage staat.
  • Simone zei: Heel grappig!
  • Edwinek zei: Hé, die kikker ken ik!
  • Edwinek zei: Wat maar weer aantoont dat ik commentarieer voordat ik het hele logje uitgelezen heb.
  • Irene zei: Ha, voetnoot 1♥. Maar volgens mij is het wallpapert, met een t.
  • yak zei: Ik was hier al helemaal een verdediging aan het schrijven over het vervoegen van het werkwoord wallpaperen, toen ik zag dat het helemaal geen voltooiddeelwoord was. Correctie zal geschieden!