KrakLog

Zodat het eten gelijkmatig in je bloed komp

Ouderen (als ik) die vaker in aanraking komen met de medische stand zullen gemerkt dat je (net als in dit filmpje) steeds vaker een formulier in moet vullen voordat je iemand te spreken krijgt. Het idee is dan dat de behandelenderd minder tijd kwijt is met de anamnese en dus minder tijd kwijt is aan jou. Meer tijd aan het lezen van het formulier, dat dan weer wel, hoewel ik met A. meegemaakt heb dat het ingevulde formulier niet ingekeken werd en de arts in kwestie gewoon zelf een paar vragen stelde.

De grap is hier dat het in een infomercial zit, de ‘client’ al bij de behandelaar aan tafel zit, geen antwoord op haar vraag krijgt en een formulier in handen krijgt gedrukt.
Op het einde nodigt de juffrouw ons uit om de lijst in te vullen zodat we er achter zullen komen dat we sowieso een meer dan zeven van die klachten wel hebben. Maar zelfs als je op alle vragen nee antwoordt krijg je het volgende advies:

U heeft in totaal 0 klachten. Dat is geweldig. Toch kan het wel zo zijn dat uw ademhaling verstoord is.

Er komen steeds meer ‘zelftestjes’ die je al snel tot patient maken. Ze zijn er eigenlijk voor alle klachten waaraan verdiend kan worden.

Mopperkont yak signing off, tot de volgende keer 😉

  • ton zei: Ik vind het wel wat hebben, vóór de behandeling alvast het klachtenformulier invullen...