KrakLog

Kleefbroodje

De eerste wet van yak luidt:

«Het verschil in de manier van zetten is groter dan het verschil in bonen als het gaat om de smaak van koffie»

Mokkapotjes-, duwpotjes-, opschenk-, senseo-, espresso- en automatenkoffie, ze hebben allemaal een eigen smaak (of gebrek daaraan). Helaas gaat het ook gepaard met een gezonder/minder gezond zijn dus heb ik een duwpotjes beperking opgelegd genomen en drink ik meer gemakskoffie1. Het nadeel daarvan is dat je het achtelozer wegklokt, er meer van drinkt en dus nog evenveel baggertroep binnen krijgt. U ziet, ik zoek nog naar een modus operandi2.

Als we dan toch in het gebied van de koffie opereren, dan kom je al gauw (helaas) op het onderwerp koffiebroodje, hú! In het Engels hoorde ik het iemand een “sticky bun” noemen, een in mijn oren zeer passend pejoratief3. Zoek je op “sticky bun”, dan vind je er bergen van, met alle gruwelijke afbeeldingen die men maar kan willen. Maar het prettig klinkende, letterlijk overgezette kleefbroodje is nergens te vinden. Nouja, na vandaag dus hier.

1 om geen senseo te hoeven zeggen
2 en niet een modus operandus, zoals iemand me eens verbeterde, hihi
3 om 2009 maar eens eloquent4te beginnen
4 ik bedoel maar.

  • Simone zei: Kleffe koffie en kleffe broodjes...wat wil een mens nog meer. ;-)
  • edwinek zei: Ja ho, maar als gemakskoffie, dan toch zeker Nespresso?
  • yak zei: Geloof het of niet, maar ik ben al tijden doorheen de capsules en kom niet aan bestellen toe.
  • Irene zei: De eerste wet van yak mag zo in de grondwet. Wanneer je die wet eenmaal hebt aangenomen, is er onder zoveel modi operandorum (hihi) voor mij nog maar één optie: echte espresso. Dan bepaalt in elk geval geen gaasjesfabrikant de smaak. En heel gemak-ig hoor :-)