KrakLog

Lekkers

Heeft u wel eens stil gestaan bij het woordje lekkers? Mooi woord he? Niet iets lekkers maar gewoon los lekkers, fijn he? Wie zoet is krijgt lekkers. Ik weet dat in voetbalkantines, waar geen gedestilleerd geschonken mag worden maar wel wordt, je om een lekkere kunt vragen, dat staat dan garant voor een cola tic.
Krijg overigens wel zin in lekkers, nu ik het er zo over heb, maar ja, wie stout is de roe, dat dan ook weer.

  • Irene zei: Daar had ik al wel eens bij stilgestaan, maar wat levert dat op. Verder komt dit woord alleen nog voor in Roodkapje, waar het meisje naar haar grootmoeder gaat met een mandje lekkers. Wat IS lekkers, when you get right down to it?
  • aargh zei: Ja oh nou! niet alleen bij stilgestaan, mijn haar ging er spontaan bij rechtop staan! Ik vond het altijd echt zo'n woord voor niet ons soort mensen. Voor mensen die ijsco zeiden in plaats van ijsje, en die over drukken spraken als ze poepen bedoelden, een beetje foute mensen. En wat zij lekkers vonden dat moest wel iets vreselijks zijn, zoiets als harde mierzoete snoepjes met van die scherpe randen die in je gehemelte snijden, of fruitella!!!
  • Simone zei: @ aargh: :-)