KrakLog

NOS

Och lieve mensen wat ben ik toch druk, maar niet te druk om u te vertellen over NOS, nee niet de NOS, maar NOS, New Old Stock. Nieuwe oude voorraad1.  En dan heb ik het niet over gevulde koeken, maar over oude dingen die maar niet voorbij willen gaan. De term NOS maakt ze tot begeerlijke vroeger-was-alles-beter-hebbedingetjes. Zo zijn er fabrikanten genoeg die nieuwe versterkerbuizen maken (voor buizenversterkers, dat begrijpt u) maaaaaaar ze maken ze (hoewel ze dat wel doen, want ze gebruiken de oude spullen om ze mee te maken) niet meer zoals ze ze vroeger maakten. Dus is er een levendige handel in NOS-onderdelen. Maar dat houdt een keertje op natuurlijk. Dus lijkt het me lastige handel. Hou je het nog even vast om het later voor nog nog nog meer te kunnen verkopen? Of blijf je er gewoon mee zitten en wordt het New obsolete stock?

1 Als je heel slordig heen en weer vertaalt zou je uit kunnen komen op Novelles pièces froides, wat dan weer van Erik Satie is. Al zegt dit meer over mijn vermoeide drukke zieke geest dan dat dit een veel voorkomende vergissing is. 

  • ton zei: Over buizenradio's gesproken. Ik had er vroeger een in mijn eerste besteleend. Ik woonde toen (begin 70er jaren) aan de Cayennedreef en werkte in Amsterdam. Bij vertrek zette ik de radio aan, tegen de tijd dat ik de A2 bereikte was hij warm en hoorde ik Hilversum 1. Dat kwam echter niet boven het eendengeluid uit...
  • Branwen zei: Grievus zeg. Wat ingewikkeld allemaal. Zou je niet eigenlijk eens ff lekker moeten gaan slapen ofzo?