KrakLog

Levensreliƫf

Ik wil u vandaag graag voorstellen aan een nieuwe kreet, t.w. levensreliëf, nieuw in die zin dat de spellingschecker het niet kent (ter relativering: die kent het woord “spellingschecker” ook niet en wil het zonder tussen-s schrijven) en Google mij aan het levenslied wil hebben.
Met levensreliëf heb ik het niet zozeer over hoge pieken, diepe dalen, maar meer wat daaraan ten grondslag ligt. Een voorbeeld: ik stond mij vanochtend te verbazen over de harde schil van het eitje dat ik aan het bakken ging. Er zijn mensen die deze verbazing vreemd is, zij het omdat ze geen eitjes bakken, danwel dat zij niet onder de indruk zijn van de hardheid van de eierschil.
Dat scheelt deze mensen heel veel tijd. Want laten we wel wezen, wat heeft het nou voor zin om stil te staan bij de hardheid van een eischilletje?

Om nog iets te schetsen van mijn boeiend levensreliëf: wij hebben een nieuwe wok en die wordt waarschijnlijk vanavond voor het eerst gebruikt, waardoor ik heel klassiek kan afsluiten: wat heb ik toch een boeiend leven én:1 ik houd u op de hoogte!

  1 primeur: een zin met drie dubbele punten!

  • ton zei: Ik denk dat de kip het wel waardeert als je even stil staat bij het feit dat zij zo hard haar best op de hardheid heeft gedaan. Qua schil dan, niet qua dooier uiteraard.
  • aargh zei: Harde eierschalen stemmen mij altijd tevreden want ze geven mij de geruststellende indruk dat de kip goed heeft gegeten.
  • Irene zei: En mij stemt een zin met drie dubbele punten tevree.
  • Simone zei: Ja, weer erg stil op zaterdag.