KrakLog

Verleden tijd2

Vroeger is er een systeem om aan te geven dat iets zich in het verleden afspeelt. Dat doen ze toen door de werkwoorden in de zogenaamde verleden tijd te zetten. Maar dat is vroeger.
Maar ik kijk wel link uit om voor oude lul te worden aangezien, die vindt dat vroeger alles beter is. Oh nee! (Al mis ik het wel).

Maar los van dat het lelijk en onnodig is, vind ik het soms wat verwarrend1 bijvoorbeeld de zin:

Op 2 februari wordt Johannes van Beukelaar in zijn huis op brute wijze vermoord

Mijn eerste reactie is dan: laat hij zorgen dat hij niet thuis is. Ach, laat ik maar gewoon accepteren dat ik a) een oude knorrepot aan het worden ben b) de verleden tijd tot het verleden behoort. Misschien moet ik het archief van KrakLog ook wel wat eens is gaan noemen.

1 wat weer past bij die oude lul natuurlijk

  • ton zei: Als de verleden tijd de tegenwoordige tijd wordt, is de toekomstige tijd dat dan ook al? Qua alomtegenwoordige toekomst gesproken betreft?
  • Edwinek zei: Vroeger zal alles anders geweest worden...
  • aargh zei: Oei verwarring ja! Ik schroof een reactie maar voeg die maar weer uit want hoe da ik dat met met de tijden, goed of fout, ik vroos yaks toorn!
  • mescaline zei: Het helpt wanneer men bedenkt dat een stukje van de mededeling ("In het verhaal wordt....") is weggevallen, maar wel geimpliceerd.