KrakLog

Tring

Iedereen die wel eens in het nieuwe Huize Krak geweest is weet hoezeer de voordeurbel doet vermoeden dat de Götterdämmerung voor de deur staat. Voorwaar geen genoegen als je toevallig net de trap af komt en je met je oor naast de schel van de bel staat.
Een ervaring dus.

Als die bel dan ook nog om half acht af gaat (in de ochtend ja), zit je meteen rechtop in bed. Wie belt je om zo’n ongoddelijk tijdstip uit de veren? Nee, ik kon het ook niet bedenken: gevelaars. Er stond al een complete stijger tegen het huis, ze wilden alleen een beetje prik1.

Nou hadden we wel opdracht gegeven voor het opleuken van de gevel, maar wij hadden nog geen enkele inschatting gekregen van het wat hoe en wanneer en of wij waarin zouden voorzien.

Lang verhaal kort, mijn hart is nog goed, want het kan dergelijke opwinding aan. Er staat een stijger voor de deur (wat mij naar minder vrolijke tijden terug voert) en de steentjes van de voorgevel zien er weer frisch uit.

1 de 220 variant, niet een glaasje

  • aargh zei: Dus de klus is als ik het goed begrijp geklaard voordat je goed en wel de voorwaarden hebt besproken? Dat scheelt een hoop voorstress. Als ze dan maar niet ook de tarieven en de inningsmethoden van de klassieke scharensliep hanteren want nastress is ook niet fijn.
  • yak zei: Don't be worry. Nee hoor, offerte was getekend en doorgesproken (niet per se in die volgorde). Alleen het wanneer was niet bekend.