KrakLog

Taaltaartproblemen

Als ik een hartige taart maak, dan doe ik dat van eigen deeg. Niet omdat het lekkerder is (wat het wel is overigens), of omdat het meer werk is (ook van toepassing), nee het gaat om een taalkundige kwestie waar ik mij dan knap omheen werk.
Op het pakje staat namelijk: “Hartige taartdeeg” en ik hou niet van die spatie. Ik snap het wel, maar ik krijg dan de neiging om ‘m weg te halen, want het is mij niet wijs te maken dat hartige alleen op taart slaat (al snap ik dat dat wel zo is). Nee mij hoofd wil dat het Hartig taartdeeg is, maar dat is het niet.
Dus maak ik mijn deeg zelf, ondanks dat het lekkerder is en meer werk is.

  • Simone zei: Eet smakelijk van je overheerlijke taartdeegtaart. :-)
  • aargh zei: Ik vergeet mijn leesbril altijd, dus ik koop het ook maar niet.
  • edwinek zei: Quichedeeg. Toch?
  • ton zei: Hartge taarten laat ik over aan Vriendin.
  • ton zei: Lees voor Hartge rustig ook Hartige (nog even afkicken van een weekje Vlieland).
  • mikelodeon zei: Heerlijk zo'n taartje van eigen deeg en beter dan een koekje