KrakLog

Yak is een diertje

Ik weet niet of u het fenomeen kent, maar soms kun je beter thuis zijn, ook al maakt het feitelijk niets uit. Mijn schoonvader is in Zwitserland opgenomen voor een kleine operatie. Een operatie die die eigenlijk al wel in de sterren stond, maar in het bakje ‘we kijken het nog even aan’ terecht gekomen was1.
En het voelt niet fijn, dat het in Zwitserland (of elk ander buitenland) is. Niet feitelijk, want misschien is hij in CH wel beter af, maar het gevoel klopt niet2. Dat mijn schoonmoeder nu in d’r eentje buiten loopt te wachten tot de operatie klaar is.
Ik heb ooit in een vergelijkbare situatie gezeten, maar toen had ik evt. bij me. En liepen we samen op een desolaat industrieterrein te wachten tot A. de ok uit kwam.

Nee het diertje in mij wil ze gewoon in Nederland hebben, om er dan vervolgens misschien helemaal niet naar toe te gaan3.

1 overigens niet op initiatief van mijn schoonvader!
2 ik ga zo mijn mond spoelen.
3 daarvoor zijn ziekenhuisopnames tegenwoordig veel te kort voor.

  • Marc zei: OK, ongepast, maar vraag schoonvader of hij lekker Zwitserse chocolade meeneemt. En als de Zwitsers zo schoon zijn als ze volgens de traditie zijn, dan is de kans op het oplopen van een zieknhuisbacterie in ieder geval een stuk kleiner.
  • aargh zei: Dat is sneu. Ze waren daar op vakantie neem ik aan? Dat loopt dan anders dan ze zich hadden voorgesteld.
  • Rutger zei: Ergens lijkt me dat wel een kick, uit het ziekenhuisraam kijken en daar Zwitserse Bergen zien. Maar hé, sterkte.
  • evt. zei: Ja, poeh, ik moest er meteen aan denken. Meer unheimisch kan het niet zijn. Sterkte, ook voor U en familie natuurlijk.