KrakLog

Staren

Nee, ik wist het even niet vanochtend, waar zou ik nou over schrijven, allemaal te dunne onderwerpjes, dingetjes, niets groots, niets om nou eens een stukje over te schrijven. Dus zoek je door, zet je koffie en haalt iets te knabbelen. Ziet de boterhamzakjes van het vorige huis, denkt dat je misschien wel een stukje kunt schrijven over… maar nee, dat is het ook niet.
En dan uit onverwachte hoek komt de redding! De kerk, die goeie oude kerk waar ik al zo lang niets meer mee te maken heb! En met de katholieke zelfs helemaal niets. Moejeshore!

De katholieke kerk erkent buitenaards leven! Einfach so!  Net zo makkelijk. Ik verdenk ze van imperialisme en waarschijnlijk worden er binnen kort hele andere ruimtemissies op stapel gezet. Waarbij ondertussen ook gelet wordt op rondvliegende theepotten.

Maar het mooiste is de vertaling van de uitspraak van Jose Gabriel Funes:

„Ook op aarde zijn er diverse levensvormen. Hoe kunnen we uitsluiten dat leven zich elders heeft ontwikkeld”

Ontwikkeld? Heeft hij dat echt gezegd? Mijn theewater zegt van niet: In een Engelse vertaling zegt hij:

‘Just as there are a plethora of creatures on Earth, there could be others, equally intelligent, created by God,’

Toegegeven, hier zegt hij het wel met minder mooie aanhalingstekens.

Ah, Reuters heeft weer een die meer lijkt op de Nederlandse:

“How can we exclude that life has developed elsewhere,”

Maar weer andere aanhalingstekens. Ik vrees dat er niets anders op zit dan een exemplaar van L’Osservatore Romano te pakken zien te krijgen (en een taal te leren).

  • aargh zei: IS ontwikkeld lees ik daar. Maar goed, ik moet dus de spirogeten op exoplaneet OGLE235-MOA53b als mijn broeders gaan beschouwen. Hm.
  • Simone zei: Wie weet ben jij je buitenaardse zuster en broeder allang tegengekomen tijdens een nachtelijke uittreding... ;-))
  • evt. zei: Was god himself ook niet een buitenaard wezen? En je krijg wat van die gelovigen, wat ze ook vertalen, bijbel of boek, ze zetten het altijd naar hun eigen hand.
  • Irene zei: Ha, vertalersanarchie. Dat zou ik zelf ook graag eens doen.
  • Branwen zei: Ik ben toch zo benieuwd naar die theepot.