De bloofde hemel
Ik beloofde u gisteren de hemel, dan zult u ‘m krijgen ook. Ik dacht altijd dat er vier categorieën restaurants waren:
- Het type waar we het niet over zullen hebben
- Het type van: Pretentieloos, maar niets op aan te merken
- Het type: Dat kan ik zelf beter
- Het type: Dat kan ik zelf niet beter
Van type 2 en 4 word ik blij, en u ook waarschijnlijk. Maar op mijn verjaardag (nog dank voor uw velecitaties), ben ik wezen eten in een restaurant van type 5, en hoewel ik eerder in een type 5 restaurant gegeten had, is dat zo zeldzaam dat het eigenlijk gewoon vergeten was.
5. Het type: Dat kan ik niet
Oeh, een opsomming:
- Het eten was onbeschrijfelijk lekker
- De bediening was vriendelijk, attent en normaal
- De entourage prettig
- Het publiek voldoende o.s.m.
- Oh, en het eten was onbeschrijfelijk lekker1
U mag er zelf voor kiezen om naar de naam van het restaurant te vragen. Ik sta niet in voor de gevolgen.
Heeft u daarentegen trek gekregen, dan heb ik hier een bak tomatensla:
1 omdat het vertellen wat het eten was niet zo werkt, is het nog niet zo dat ik u wil onthouden dat ik, voor het eerst in mijn leven, echt echt echt heb zitten smullen van puree. En dat was nog maar de puree…
- cockie zei: De pureesmuller. Dat is een heel beroemd schilderij van Vincent van Gogh.
- ton zei: Er zijn zelfs mensen, die in de puree zitten! Dat is wel even iets anders dan slabakken!
- Irene zei: Heej, god is veranderd in een engel, hiernaast. Is dat al lang? Dat merk ik nu pas. Gek dat ik die herken trouwens, ik heb nog nooit een engel gezien.
- evt. zei: Ah puree, het hemelsche gerecht ten lange lesten!
- Lichtjuf zei: Ik wil het graag weten, ervanuitgaande dat het in Utrecht is!!!
- Simone zei: @ Irene: Ja, sinds 31 maart. Zie ook mijn opmerking hierover bij het logje van 29 maart. ;-)