KrakLog

The name of the Poes II

Nelson heet Nelson, da’s duidelijk en daar is ook nooit twijfel over geweest. Hoewel ik heb hem pas geprobeerd om te dopen tot Zacheus (Zacheus is een tollenaar, maar Jezus kijkt omhoog, een tegenstelling die ik nooit echt begrepen heb).
Nee Nelson heet Nelson en hij is vernoemd (heb ik niet gedaan, dat was al) en niet naar zomaar iemand. Ohnee!
Niet naar dhr. Mandela, dat niet, ook niet direct naar Lord Nelson, maar wel naar Nelson de kat van Winston Churchill, die op zijn beurt waarschijnlijk weer naar Lord Nelson genoemd is. Dat dan weer wel.
Op mijn zoektocht naar bevestiging van het verhaal, kwam ik tegen dat hij een tweede naam had: Munich Mouser. Hoewel ik onze Nelson maar een keer met een muis heb bezig gezien, zou het wel eens een goede tweede naam kunnen zijn. Dus Mouser, het is etenstijd.

NASCHRIFT: de ‘or’ tussen Nelson en Munich Mouser, was niet een keuze uit namen maar twee elkaar opvolgende katten. Munich Mouser was nog uit het Chamberlain tijdperk, daarna kwam Nelson.

  • evt. zei: En ik maar denken dat ie naar het aapje van Pippi is genoemd.
  • Simone zei: Ik kijk uit naar een nieuw (humorvol) plaatje i.p.v. de baardman hiernaast of is dat te veel gevraagd? Fijne zomertijdzondag!
  • yak zei: Die heet Mijnheer Nilsson...