KrakLog

Witter dan With

Wat ligt hij daar nou te doen?
Soms zit je met de gevolgen van beslissingen1 uit het verleden, van jezelf of van anderen, dat is eigenlijk niet zo belangrijk. Zo zit ik nu met een wit aanrecht. Met zo’n fijn klein miezerwerkje erin, dat vakkundig vast weet te houden aan het vuil van jaren. ‘Alles geprobeerd, niets helpt.’ Zo’n aanrecht dus. En ook een ‘eigenlijk kan dit niet meer’ aanrecht.
Toen werd het zondag, de dag waarop de kriebels tot ramen zemen en andere huishoudelijke verboden daden. Schuurmiddel en een vatenkwast, veel geduld en kramp, maar het rechter deel van het aanrecht is als nieuw. Witter dan With. Blinkend, nee Blienkend! Kijken hoe lang het duurt.

Oh, en ik had nog wat liggen, iets waar ik een ‘leukere versie’ van zou maken, maar dat komt er natuurlijk nimmer van. Dus hier is mijn eerste echte gospel:

1 = al dan niet door zichzelf genomen, zo zijn beslissingen namelijk wel eens.

  • aargh zei: Voor zulke dingen moet je toch bij aargh zijn! Het is nu mosterd na de maaltijjd maar voor de volgende keer: blokje of poeder voor de afwasmachine oplossen in heet water, (aanrecht evt ook voorverwarmen met heet water), spul luchtigjes over 't aanrecht kwasten en even laten inwerken. En dan afspoelen uiteraard. Wel raampje open zetten vanwege de dampen. Maar misschien is schuren met geduld en kramp ook wel heel bevredigend.
  • yak zei: Ik weet het ja, maar spul was nog niet hier... Gezien het feit echter dat ik zo moest boenen, vermoed ik dat zelfs vaatwasserspul hier niet voldoende was geweest. Kunt nagaan!
  • Simone zei: Wow, dat klinkt vrij en blij... :-)