KrakLog

Restore session…

Haha, wat leuk dat stukje van gisteren. Blijkbaar wil mijn logje stukjes gevoerd krijgen en zo niet, dan maakt ie ze zelf. Nu nog aan de inhoud werken KrakLog!
Wat er waarschijnlijk is gebeurd is dat de ‘restore session’ van FireFox e.e.a. op z’n geweten heeft. Maar ik heb u er gelukkig mee gemaakt blijkt uit de reacties 😉

Nee waar ik vandaag echt over wilde schrijven is dat er steeds meer winkels-die-er-altijd-al-waren weg gaan uit Utrecht. En ik weet wel dat dat de weg der dingen is, maar dat neemt niet weg dat ik er even stil bij wil staan.

Zo blijkt ‘de vlijt’ weg. Een handwerk winkel waar ik noooooit kwam maar die er altijd al was. Erg jammer. Ik heb er een foto van, maar die kan ik er morgen pas op zetten. Ziet er erg verdrietig uit, dus als u het niet wilt zien, niet kijken morgen…

En de natuurvoedingswinkel op de mariastraat (waarvan ik niet eens weet hoe die heet (Art d’Eko?) gaat ook al weg, vanwege de files.

Ondertussen blijk ik door mijn energie-leveranciers-overstap nog niet van ENECO af te zijn, want ze doen het transport nog en dat kost €43,69 per jaar… grrr ende zucht.

Dus ik dacht:”Kom, laat ik eens even een stukje schrijven!”

  • MdP zei: Hoe het zit tussen de files en Art d'Eko is cryptisch qua oorzaak en gevolg;-) Minder file leidt tot meer natuurvoedingswinkels?
  • yak zei: De bedrijfsleiding komt uit Brabant en ervaart dagelijks de files. Dat schijnen ze zat te zijn en dus houden ze er mee op. U heeft to 24 aug de tijd om afscheid te nemen...
  • Edwinek zei: Polak's Discount, maar die is al wat langer weg...
  • ton zei: Ik ben nog steeds van slag van het verdwijnen van Galeries Modernes (en natuurlijk dat Broese Kemink geen Broese Kemink meer heet)!
  • brinta boy zei: en wat te denken van de voormalige slagerij van mijn overgrootvader in de slachtstraat v/h slachtsteeg... merkwaardig genoeg is het pand eerst met de grond gelijkgemaakt en vervolgens weer herrezen als bioscoop en café 't hoogt. alleen de keldertrap naar de toiletten lijkt me nog authentiek... maar.. het pand waarin mijn overgrootmoeder als weduwe huurde boven een slagerij op de nachtegaalstraat - daar zit nog steeds een slager, en nog een biologische ook, zag ik laatst. dan betreur ik ook nog de parapluwinkel op de oudegracht (maison pluvius). de soortement van banketbakkerswinkel in de schoutenstraat waar utrechtse theekantjes (tekantjes staat er op het pand) werden verkocht, bekend als de dubbelden arend. ook nooit binnengeweest maar had eeuwig moeten blijven. mijn grootmoeder was als kind bevriend met de dochter van de toenmalige eigenaar (we schrijven ca.1890-1900), ze woonde immers praktisch om de hoek in de slachtstraaat. op de servetstraat was een scheefgezakt pandje waarin de oude heer guldenmond een winkeltje in muziekinstrumenten dreef. ik kocht er mondharmonica's, mondharpen en zelfs kristalontvangers. zit nu een onduidelijke zaak in. de vlijt had een museum moeten worden! gedreven door vrijwillgers (handwerksters en borduursters). maar ja,mij is niks gevraagd. ik hoor er nou pas van... als die drogisterij op de neude (het neu) maar ten eeuwigen dage mag blijven! woortmann is de naam geloof ik. ik ben er maar 1 x binnen geweest in mijn leven maar ze hadden wel het obscure goedje dat ik toen nodig had!