KrakLog

Gepast betalen

Ik weet niet of het nou sterallures zijn, of dat er iets mis is met de servicegerichtheid bij de uitbaters van tegenwoordig, maar ik heb steeds vaker los muntgeld in mijn broek- en jaszakken.
U kent het vast wel: ergens waar je een klein bedrag contant wilt afrekenen en waar je ruim van te voren weet hoeveel het gaat kosten. Je zoekt het bedrag in muntjes bijeen en komt dan op iets meer uit. Je neemt je voor om ruimhartig:”laat maar zitten”, te zeggen, want:

  1. Het voeld goed
  2. Al die kleine rotmuntjes maken je pasjes kapot

Vervolgens sta je veeeeel te lang met zo’n klef huddeltje muntjes in je hand, om vervolgens heel tegenvallend behandeld te worden. En dan zeg ik het dus niet, dat:”laat maar zitten”. Ik krijg het er niet uit, en dus loop ik met kleine rotmuntjes in mijn jas- en broekzakken.

  • aargh zei: Laatst hadden we na een drankje een rekenig van een erg mooi rond bedrag, en dat wilden we even naar boven toe ontronden met wat muntjes. Waarop de bedienende dame ons toesnauwde: ja dáár heb ik niks aan. Misschien moeten we alle muntjes maar afschaffen.
  • ton zei: Chippen, ideaal!