KrakLog

Language is a virus

HELE GROTE DIK EN VET GEDRUKTE WAARSCHUWING

IK ZAL NOOIT EN DAN OOK NOOIT ADVISEREN OM UW FIREWALL OF VIRUSSCANNER UIT TE SCHAKELEN. ONDANKS HET FEIT DAT DIT STUKJE VERKONDIGT DAT ZGN. SECURITY SUITES DE GROOTSTE MALWARE ZIJN OP AARD, HEEFT U HET HEEL HARD NODIG EN DIENT U HET TE BLIJVEN GEBRUIKEN. KRAKLOG IS OP GEEN ENKELE WIJZE AANSPRAKELIJK VOOR WELKE DIRECTE OF INDIRECTE GEVOLGSCHADE DIE VOORTVLOEIT UIT HET LEZEN VAN DIT STUKJE.

Dit gezegd hebbende kan ik zeggen: security software is evil en een virus an sich. Het kost wereldwijd evenveel productiviteit als de virussen zélf en doet een grote aanslag op uw geduld, processor kracht en totale-computer-beleving.

Ik heb nooit voor langere tijd een virusscanner geinstalleerd gehad, om bovenstaande redenen en (afkloppen) heb nog nooit een virus gehad1. Trots is een groot woord.
Afgelopen week twijfelde ik. Er draaide wel heeel veeel rommel op mijn computer en ik wist niet wat het was. Dus dacht ik:”Hee, ik kan van Xs4all de McAffee virusscanner gratis downloaden (service he?) Ik installeer hem zo miniminiminiminimaal mogelijk, om alleen af en toe met de hand mijn pc te kunnen scannen (daar is niets mis mee).

Zowaar het kón, alleen bleef er rechts onder in het balkje een ding vervaarlijk knipperen:”UW PC IS NIET VOLLEDIG HELEMAAL BOEL VEEL BEVEILIGD”. In het daaruit volgende schermpje kon ik klikken op “Verhelp dit”, ik was wel benieuwd eigenlijk naar wat voor keuzes ik dan had, bijvoorbeeld om dat knippren uit te zetten…

Hm, ik kon voornamelijk de pot op geloof ik. Want zonder enige verdere vraag werd de rest van de virusscanellende geïnstalleerd en was mijn pc net zo traag als die van u2. Hup, McAffee ErAffee en dus weer geen virusding scanner.

Ben nu naar de volgende aan het kijken, hij lijkt redelijk te werken, maar ik hou nog een slagje om de arm… virussen zijn geniepig.

1 behalve toen ik een verdacht mailtje had, of beter gezegd A. had een verdacht mailtje en vroeg of dat een virus betrof. Ja, waarschijnlijk wel. Maar de nieuwsgierigheid nam bezit van mij, ik wilde echt weten of het een virus was. Toen had ik een virus dus…
2 nee niet die van U want die draait Linux en behoeft daarom geen virusscanner.

  • Edwinek zei: Kun je niet de autostart uit zetten? En dan met de hand starten in geval van nood gevallen? Of waddachu van een bootable nood-CD?
  • WAKTUALITEIT zei: met plezier heb ik een link naar u geplaatst op http://waktualiteit.web-log.nl/about.html