KrakLog

Democratie is goed, of nee…

Ik zeg het natuurlijk verkeerd, er is niets beters dan democratie en dat is eigenlijk best jammer want er is met democratie een aantal dingen fundamenteel mis.
Zo moeten we in Utrecht in oktober weer op een knopje gaan drukken. Een feest waar mensen die niet weten waarvoor ze kiezen, massaal gaan stemmen voor iemand die niet weet wat ie doet, zodat die burgemeester kan worden.
Ik begrijp ook wel dat dit dan weer gezegd wordt door iemand1 die niet weet wat ie zegt. En dat is de kern van het verdriet, muziekvrienden!

1 ik dus

  • Simone zei: Ja, muziekvrienden... kom maar weer gauw met een mooi liedje of inspirerend muziekfilmpje... daar worden we blij van!
  • evt. zei: Ai, gaat Annie weg? En als de eigenaar van die uitdrukking (muziekvrienden) inderdaad gekozen wordt, wordt het misschien tijd om te verhuizen (zover is het gelukkig nog niet, alhoewel, er hebben meer schreeuwerd ambitie zie ik)
  • Edwinek zei: Goed, ach wat is goed. Het is acceptabel. Vooral handig voor de politici (het Volk heeft ze gekozen, dus is het nooit helemaal hun schuld, terwijl ze toch vier jaar lang min of meer kunnen doen waar ze zin in hebben.) En goed voor de enquĂȘte-industrie.
  • ton zei: En dan te bedenken dat Annie nog langs is geweest toen mijn ouders zestig jaar getrouwd waren. Dan zou Henk voor hen toch een beetje detoneren.