KrakLog

Ontmoeting met… (2)

En dat toen met Mozes he?
‘God’ had al een tijdje zitten vertellen over wat hem dwars zat. Hij vond het fijn dat ik niets vroeg, ik had me voorgenomen niets te vragen tot hij stil viel. Had niet zo’n behoefte aan een discussie met deze zonderlinge man.
– Ik heb met hem gesproken over wat goed is en wat niet. Maar hij bleef maar aandringen dat hij zijn volk in het gareel wilde krijgen. Ik nog zeggen:”Maar Mozes, dat moeten die mensen zelf uitvogelen, alles wat je oplegt werkt juist tegen de moraal”, maar hij sloeg aan het beitelen en maakte er zijn eigen verhaal van. In de vaste overtuiging dat ik het wel zo bedoeld had. Hij de berg af, ziet ie dat gouden kalf. Hij pissig omdat ze niet op hem gewacht hadden1 en zo primair als leiders nog wel eens willen reageren, gooit hij die stenen kapot en slaat aan het moorden, terwijl hij net neergebeiteld had dat dat niet mocht. Gaat terug de berg op (durft mij niet onder ogen te komen) en beitelt een nog heftiger setje decreten neer, in naam van mij. Veel veel later vind je dat terug in Leviticus en zie je waar hij zich op afgereageerd heeft: vrouwen en homo’s. En dat gebeurt me nou iedere keer!

Mijn glas raakte leeg en ‘Hij’ bood me een volgende aan. Ik ben beleefd opgevoed, dus ik nam het aan.

wordt vervolgd…

1 en omdat ze in zijn afwezigheid een filmfestival gehouden hadden, maar dat is niet canoniek.

  • Edwinek zei: ...en hij bestelde een glas spa blauw, die hij vervolgens in wijn veranderde.
  • aargh zei: En waarom heeft hij dan godverdegodver Mozes toen niet van de berg geflikkerd? Oh nee, je had je voorgenomen niets te vragen he. Mannen... lafbekken!
  • yak zei: Dank je aargh, of bedoel je mij niet?
  • aargh zei: @yak: ;-)
  • evt. zei: Grappige god. Je zou 'm haast geloven. ;-)
  • Branwen zei: Zo, kom jij even intressante mensen tegen in de kroeg. Dat heb ik nou nooit.
  • dick zei: Wat mij altijd verbaasd heeft over die Mozes: hij leidde zijn volk in 40 jaar door de woestijn, staat er geschreven. Dan was het een wel zeer slechte gids. Ze moeten enorm verdwaald zijn, want 40 jaar door een woestijn sjouwen? Ik zou me beklagen bij het reisbureau, over die prut-reisleider.
  • Kiwi zei: Tegenwoordig hebben we gelukkig GPS. :-))
  • yak zei: @evt.: Jij gaat wel heel ver! @Branwen: ik ook zelden hoor! @dick: Haha! Nooit bij stilgestaan:"Kom nou Mozes, geef toe dat je verdwaald bent! Daar heb je die zelfde zandheuvel alweer!" @Kiwi: Ja, en de meisjes wijs, hebben reservebatterijen mee.