KrakLog

Ontmoeting met…

Het was ongeveer zo: Ik had afgesproken dat mijn lief mij op kwam halen aan het einde van een afspraak met iemand anders in de kroeg, dat was het idee. Maaaaaar, die iemand anders moest eerder weg omdat hij had afgesproken met zijn lief, dus ik had twee uur te doden. Ik bleef na het afscheid achter aan de bar en bestelde nog een eh, eh, consumptie.
De man die twee krukken verder had gezeten schoof nu op en vroeg of ik het erg vond dat hij naast mij kwam zitten. Erg was wat veel gezegd, dus ging hij zitten.
– Zou je het geloven als ik zou zeggen dat ik God ben?
Oh, nee, niet nu, niet hier, niet met mij, ik nam een slok en hij hervatte
– Ben je gelovig?
– Eh, nee.
– Ben je ook geen Ietsist?
– Zelfs dat niet nee.
– Okay, goed, for the sake of the argument, stel je zou wel gelovig zijn, wat zou je dan nodig hebben om te kunnen geloven dat ik God ben?
– Goed punt, dat is een van de redenen waarom ik niet gelovig ben, haha.
– Haha, ja, inderdaad en dat is mijn probleem, want ik ben namelijk wel God, alleen zijn er zo ont-zet-tend veel misverstanden over, en zoveel varianten van mij in omloop, dat ook al ben ik God, niemand daar wat mee kan.
– Maar als je, of moet ik ‘u’ zeggen?
– ‘Je’ is goed
– Maar als je God bent kun je ook wonderen verrichten, water in wijn enzo.
– En dat zou hoe indruk maken?
– Ah
– En als ik geloof af zou moeten dwingen, bevestig ik alleen het imago dat ik in de loop der eeuwen mee heb gekregen van de dramkonterige dwingeland zoals ik in bijvoorbeeld Leviticus 18 word afgeschilderd.
– Ik zie je probleem, poeh!
Hij nam een slok en keek even in de verte.

wordt vervolgd

 • aargh zei: Aha, dat kunnen heel wat afleveringen gaan worden!
 • aargh zei: Ik zou je natuurlijk kunnen komen ontzetten met Dawkins, maar ik ben bang dat god zelf daar niet in gelooft.
 • Edwinek zei: Vraag aan hem: wat zou je doen als ik het geloofde? Zou je geloven dat ik het geloof? Of weet je dat, omdat je alles weet? In dat geval, waarom vraag je dit ├╝berhaupt allemaal?
 • Marloes zei: Je had ook gelijk na de eerste vraag kunnen antwoorden "Nee, dat geloof ik niet, want ik ben God al." of iets in die trant. Hoe zou het gesprek dan verder verlopen zijn....
 • Irene zei: @Marloes, dat helpt niet, dat is al geprobeerd en dan beroepen ze zich gewoon op drievuldigheid.
 • MdP zei: Ben wel benieuwd naar de aard van de consumpties..
 • yak zei: @MdP: ik vrees dat dat als een endorsement uitgelegd zou kunnen worden, dus zal ik maar niet doen. Kan wel zeggen dat er gerst aan te pas was gekomen, bij de bereiding ervan.
 • Petra zei: Malt zeker?
 • yak zei: @Petra: Eh, nouja, single ;-)
 • evt. zei: Je had natuurlijk (net als tegen ieder ander) kunnen zeggen dat het er niet toe doet of een ander in hem gelooft. Dat hij in zichzelf gelooft is het belangrijkste. Maar ja die hang naar bevestiging ook steeds ;-)
 • Kiwi zei: Waarom moet ik nu toch steeds aan dat vluchtnummer denken, KL204?