KrakLog

NokiNee

Mijn derde telefoon was een NOKIA en alle telefoons sinds dien, zijn NOKIAjen. Mijn meest recente telefoon (anderhalf jaar oud) biedt de mogelijkheid om via Bluetooth een verbinding te maken met mijn computer, zodat ik mijn verliefde sms-jes daar op kan slaan. Leuk he? Duh!

Hoe ze er mee wegkomen? Ik zal de struikelblokken laten zien die ik tegen kwam, mag u zeggen waar u afhaakt:

 1. Ik hád de Nokia PC-suite al geinstalleerd, dus die krijgt u gratis, maar misschien was u hier al afgehaakt.
 2. Ik hád ook al een verbinding via Bluetooth gemaakt met de PC, die krijgt u ook gratis, maar zie boven.
 3. Ik kreeg de lijst met berichtjes te zien maaaaaar, daar zaten niet de berichtjes tussen die langer dan een sms lang waren (160 tekens)
 4. Dat is raar!
 5. Op het Nokia-pc-suite-support-forum gekeken en gezien dat dit een bekend probleem is. Bij de forum bezoekers, Nokia zwijgt in alle talen (daar hebben ze een vertaalafdeling voor).
 6. Ik concludeer dat het waarschijnlijk in de nieuwste versie voor het eerst zit en besluit om naar een oudere versie terug te stappen.
 7. Die oudere versie is bij Nokia niet meer te vinden.
 8. Op mijn harddisk stond nog een versie van vorig jaar, dus na het verwijderen van de nieuwe versie, de oude versie geprobeerd te installeren.
 9. Dat kan niet want hij zegt dat er al een versie op staat
 10. Na zoekwerk blijkt er een Nokia-PC-cleanup-utility te zijn, die de puinresten weghaalt.
 11. Hierna kon ik de oudeversie wél installeren
 12. E.e.a. werkt nu. Ik kan nu berichtjes selecteren en copieren, hoera, oh, wachteven
 13. De oude software (maar meneer waarom gebruikt u die oude versie nog?) verdubbelt de berichtjes op mijn telefoon en klaagt dat ik niet genoeg geheugen heb op mijn telefoon voor al die berichtjes…
 14. Nu heb ik dus een hele reeks bestandjes, elk een berichtje groot. Die kan ik open in de Nokia PC-suite, maar eh, ze hebben wat obscure namen, dus om ze allemaal door te lopen om e.e.a te reconstrueren, ach. Bovendien hebben de bestandjes de datum van, eh, de datum van dat ik ze gecopieerd heb
 15. Ik zal wel een programmatje schrijven om ze automatisch te reconstrueren, even kijken of ik een beschrijving van het bestandsformat kan vinden.
 16. Ik vind abcnokia een programma dat die bestandjes kan lezen, en ze om kan vormen naar een bestand. Nokia zelf heeft iets dergelijks niet…

Grappig hoe heel veel mensen een telefoon kopen “ja, met Bluetooth, want dan kun je met je pc koppelen”, maar wie lukt het ook echt? En we accepteren het nog ook, hihi, wat zijn we toch een gekkies, wij consumenten.

 • Marc zei: Ik heb sinds heeeeel kort een Nokia, met Bluetooth en die PC Suite. Maar ik krijg nooit SMS'jes, dus ik vind - heel ego├»stisch - dat je een luxeprobleem hebt ;^)
 • Edwinek zei: Als je er geld of een wetsovertreding voor over hebt kun je Oxygen Phone Manager proberen. Die schijnt wel en veel mooier (kan moeilijk anders) tge werken dan de PC Squirt. En er is nog een zekere WinFonie, ook zoiets.
 • evt. zei: Heb ik het goed begrepen als ik concludeer dat overtypen sneller is?
 • Irene zei: Iets dergelijks las ik laatst ook hier: http://www.hornstra.com/2006/12/14/n80-met-sip-en-voip/ Het is om de vaardigheden van whizzkids te testen, niet om echt smsjes op te gaan liggen kunnen slaan. ;-)
 • ton zei: IK heb een telefoon om te telefoneren (maar wel een mooie Motorola V3).
 • Kiwi zei: Ah, een soortgenoot! Mijn eerste foon was een Nokia en al zijn opvolgers ook (inmiddels ben ik aan het vierde exemplaar bezig). Alleen heeft de mijne geen Blauwtand, dat dan weer niet.
 • Cath zei: Nokia suite.. leuk ding maar niet de upgrade.. Ik heb nog een voorhistorisch ding een Nokia 3200 omdat ie zo leuk eigen covers kan hebben. In de oude versie van de pc suite stond een afbeeldinglink die meteen de juiste formaten aangaf van de cover-uitdruk-machine :) die ik van nokia kreeg. In de upgade dus niet meer. kan ik gezellig liggen meten en passen.... Yippie aan de vooruitgang