KrakLog

Vieze vlezen

Met dat U mijn leven in liep, is er ook weer vleesch binnengewandeld. Ik heb het dan over de dierlijke overblijfselen wanneer het dier in kwestie, via een medische ingreep, ontdaan is van zijn/haar primaire levenskenmerken.
Ik ben nooit heel streng geweest, maar als je vriendinnetje vleest, vlees je zelf alweer makkelijk mee. Waarbij aangetekend dat zij ook wel puur vegatatief culineert.
Zo stond ik vanmorgen bij het vleeschwarenschap en zocht er, want wel weer eens lekker, ontbijtspekjes, voor in het eitje dat gebakken wordt1. Ik zag laag in het rek ronde ‘bijtspekjes en hoger reepjes. Vreemdgenoeg zat er een per kilo prijsverschil in van een factor vier. Indachtig bovenstaande dacht ik “wonderLijk”, waar ik dan ook wel weer om moest lachen (ik kan het zo naar me zin hebben in mijn eentje).
Ik koos nieuwsgierig/onderzoekend voor de goedkope variant, want van fouten leert men2. Er zat nog een ingebouwde waarschuwing in de verpakking, want die wilde met geen mogelijkheid open. De schaar was nodig om er in te komen, had ik het maar niet gedaan. Want in de ‘bijtspek zaten, zoals men dat noemt, “vage plekjes” die doorzichtig waren. In de koekenpan waren die ook zo weg. Heel wonderlijk en ergens wat onsmakelijk, maar ja, daarvoor eet je ook dood dier, niet waar?

1 dit stukje is niet automatisch vertaald, ergens is deze schrijfstijl een keuze. Morgen beterschap.
2 als je iets goed doet, maar je weet niet waarom, dan is dat niet per se een verdienste.

  • aargh zei: Vage plekjes? Dat klinkt juist tamelijk ondoorzichtig.
  • Simone zei: Kijk maar uit met goedkoop vlees met vage plekjes, niet goed voor je teer gestel... koop liever biologisch vlees en stem op de partij van de dieren, u weet wel waarom... zo dat moest er even uit, diervriendelijk als ik ben... eet u smakelijk met spekjes ofzo. ;-)
  • Edwinek zei: Ik had in dit geval toch de dure genomen. Goedkoop vlees is per definitie verdacht.
  • ton zei: Dit is natuurlijk wèl de manier om weer te gaan vegetariëren.
  • Frank zei: Vlees met vage plekjes? Nee dank u! Ik pas, dan geef ik toch liever wat meer uit. Nou ben ik ook geen spek eter en dus geen spek koper. Maar een stukje vlees gaat er bij mij wel in.
  • Branwen zei: Wel een beetje een rotsmoes hoor. Vlees eten omdat je dinnetje dat ook doet. Pfftt, mijn vriendje eet al jaren vlees en ik doe al jaren niet mee. Lekker puh!
  • yak zei: Ja, eh, duh! Ik heb altijd vlees gegeten, ik kook alleen vegetarisch. Dat is gekomen om dat A. geen vlees at en ik lekkerder ben gaan koken. Buiten de deur heb ik nooit iemand om vegetarisch eten gevraagd. Ik vind vlees lekker, maar ik kook zelf vegetarisch lekkerder. Doordat ik de laatste jaren vegetarisch kook, vind ik het vleesschap wel veel onsmakelijker dan vroeger. Toen zag ik door het kadaver heen, het bereidde product, tegenwoordig zie ik dood beest liggen...