KrakLog

Een van de fijnste dingen die je iemand kunt geven

...
Zondag liep ik met U1 naar zee. We hebben elkaar veel te vertellen, ook dit verhaal:

Ik was als kind een slimme luie donder en dat maakte me dom. Gek he? Dus wat niet hoefde qua op het gebied van leren, dat deed ik niet. Ik was langzaam, heel langzaam. Niet omdat ik het niet kon, maar omdat ik veel te veel weg te dromen had. Waarschijnlijk zou dat tegenwoordig beter onderkend worden, of nee, laat ik zeggen, ik hoop het. Hoewel, was ik ‘hier’ gekomen als het niet zo gelopen was.

Rekenen, dat was niet voor mij, want dat was routine, daar kon je geen dingen bij bedenken. En taal, wat kon ik daar nou toch mee? Niks toch, dat was vervelend.

Toch heeft iemand me aan het lezen gekregen en daar ben ik hem dankbaar voor. De Kleine Kapitein boeken waren voor mij de motivationele sleutel om te kunnen begrijpen dat je wat aan lezen had, dat het je toegang gaf tot nog veel meer dromerijen dan je zelf kon bedenken. En het was zo bijzonder, want niemand had me die boeken in handen gedrukt, ik had ze zelf gepakt en hupla hop uitgelezen. En nog krijg ik van die drie boeken hele warme gevoelens.

Op 21 oktober is Paul Biegel overleden, bedankt Paul2!

1 ze heet A. maar dat is verwarrend i.v.m. wijlen A. In mijn stukjes zal ik haar voorlopig U noemen, maar dan dus zonder punt (want om er nou weer een punt van te maken).
2 of toch maar mijnheer Biegel? Want als ik zijn boeken lees ben ik weer eventjes heel klein, kleiner dan de kapitein

  • Edwinek zei: Ik had het ook gelezen, van meneer Biegel. Het grappige is dat ik weet dat ik nogal wat van hem gelezen heb, maar niet één titel borrelt bij me op. Wel weet ik dat het niet de kleine kapitein was. Vreemd, moet ik misschien eens inhalen.
  • Petra zei: Jongste Spetter heeft ze verslonden.
  • aargh zei: De tuinen van Dorr vond ik altijd de mooiste. Zoveel weemoed, zoveel poezie, zoveel liefde.
  • Cockie zei: Ha wat leuk zo'n U!
  • evt. zei: - Slik - Toen de Kleine Kapitein uitkwam was ik er al te groot (daar moest ik eerst nog weer groter voor worden), maar het Sleutelkruid was toen al een sleutel tot de fantasiewereld geweest (was hij zelf maar die koning die blijft leven van verhaaltjes). En mischien vind ik de Rode Prinses wel zijn mooiste.
  • Branwen zei: Was als kind ook lui (moet zijn ook al hahahaha) maar las wel veel. Wat zeg ik? Ik verslond boeken waaronder die van Paul Biegel. Best lekker hoor en werd er niet dommer van.
  • Ingrid zei: Het Olifantenfeest, met die mooie grote roze olifant op de voorkant. Vraag me niet waar het over ging, maar die voorkant kan ik me nog als de dag van gisteren herinneren.