KrakLog

Ikeenee he?

Iets zinnigs he? Nou vooruit dan maar. Ik was, vandaag een week geleden bij IKEA en ik kon me weer eens niet inhouden. Het is ernstig, ik stel soms vragen aan personeel waar het personeel niet op bedacht is. Het antwoord is dan vaak verrassend, maar ik voel me er dan ook wel weer schuldig over.

Ik liep (in zekere, minder geconcentreerde toestand) naar de kassa en zag dat het een enkel pinnen kassa was, jammer maar och, wat maakt het uit. Ik pak contant het bedrag waarop de kassajuf mij bedenkelijk aankijkt en zegt dat bij die kassa alleen gepind kan worden. Ach, tuurlijk, dat had ik gezien. Dus ik denk, laat ik de dag redden door er nog even conversationeel op in te gaan, in de lijn van, ach dat is eigenlijk ook wel lekker ook, mag je trouwens een voorkeur opgeven of je een contant/pin kassa draait?
Een stilte… De juffrouw van de kassa ernaast luistert mee…
Mijn kassa juf zegt:
– Eh, nou, er zijn mensen die, eh nou, die een geldlade mogen en eh ook op eh…
De kassajuf ernaast:
– Oh, ik mag het hoor
– Ja?
– Ja

Och wat ben ik toch weer naïef, ik denken dat het voor de doorstroming aan de kassa is, maar nee, je kunt iedereen een pinautomaat toevertrouwen… tsk, tsk, tsk.

  • dick zei: Nu snap ik eindelijk waarom sommige kassajuffrouwen zo 'pinnig' reageren. Hun baas vertrouwd ze niet!
  • Cockie zei: Vandaag een week geleden? Dinsdag dus.
  • Petra zei: Weer wat geleerd. In Limburg zijn ze dan waarschijnlijk helemaal te vertrouwen. Hier zijn geen kassa's waar je alleen kunt pinnen.
  • aargh zei: Iets zinnigs, jee dat is snel! Forceer je niet hoor! Ik zou achter de pinkassa gezet zijn, had bij de wereldwinkel altijd kasverschillen. Die had helaas nog geen pin toen.
  • Branwen zei: En ik snap die pin niet eens. Gelukkig heb ik een vak geleerd anders zou het vakkenvuller worden (hoewel? Het schijnt dat spullen wel in het juiste vakje moeten, ook lastig hoor)
  • Frank zei: Als mijn baas zo weinig vertrouwen in me zou hebben, zou ik direct iets anders zoeken. Is persoonlijke ervaring trouwens :-(