KrakLog

Miepen…

Let op, er komt vandaag een tweede stukje!

kijk maar, hierboven

einde bericht/begin eerste stukje

Soms kan ik miepen. Dom, maar ik denk dat ik ergens een kast-mieper ben. Een voorbeeld? Okay, maar dan ook wel een echt voorbeeld, waarbij de ene mieper de andere treft. Als u dit te ver gaat, moet u nu wegklikken.

Ik gebruik voor mijn astma product-x, vroeger gebruikte ik product-y, product-x werkt beter, hiep hoera. Maar, wat ik u er niet bij vertel is dat het niet helemaal eerlijk is. Want product-x bevat product-y en laten we zeggen agent-z (sorry dat ik daarvoor Engels gebruik als u dat liever niet zou hebben, weet u ik gebruik verder gewoon agens, want dat is het goede Nederlands ervoor.) dus het sommetje is:

product-x = product-y + agens-z

Bent u er nog, joehoe, ja, ah fijn. Nu is het zo dat ik in deze periode van het jaar, meer last heb van mijn kwaaltje. Dus heb ik met ha. overlegd, mag ik de dosering tijdelijk in moeilijke tijden verhogen? Het antwoord was, tot mijn grote genoegen, jazeker. Dus yak gelukkig, want het helpt nog ook.
Maar edoch echter helaas, als ik moe naar bed ga (nee, even geen grappen, dit is een serieus verhaal, u gaat ook niet altijd even moe naar bed) doet mijn hartje van boempetieboem als ik dubbel gepuft heb. Het is verleidelijk om romantisch te denken dat het ergens anders van komt, maar ik denk dat het door agens-z komt, want het staat in de bijsluiter als bijwerking.
Tot zover weinig gemiep. Nu komt het mieperige: ik heb namelijk nog een voorraad product-y. Ik zou dus, als ik moe naar bed ga, een deel product-x kunnen nemen, met het geheel vernieuwde agent-z, en een deel product-y. Goed he? Alleen, en dit is het mieperige, wilde ik het overleggen met de apotheek. Gek he?

Ik bel de apotheek en verwacht meteen een ja te krijgen. Iedereen kan het op z’n vingers natellen dat dit geen kwaad kan. Ik snap achteraf ook niet goed waarom ik gebeld heb. Maar ik kreeg een medemiep m/v aan de lijn, die er op stond om het aan de apotheker te vragen. Maar die was in bespreking, dus ze zou mij terug bellen.

Zal ik u klif laten hangen, of zal ik u verlossen? Ach de klif is zo klein en laag: het mag. Goed he? Hijg danwel puf.

  • aargh zei: Fijn. Dan slaap je nu vast nog beter.
  • Branwen zei: He gatsie, een apothekersassistentemiep. Doet mij veels te veel aan vroegah denken. Wel fijn dat je zo'n inzicht in medicatie blijkt te hebben.