KrakLog

Ploepen

Ergens in de afvoer van de gootsteen zit een knikje, of loopt het even niet snel genoeg af (volgens de keukenman). Het resultaat is dat na verloop van tijd de gootsteen niet meer leeg wil lopen. Dat is naar en sinds kort is het nog naarder want de nieuwe keuken heeft een overloopje. Met een overloopje kun je niet meer ploepen. Als je ploept komt alles uit het overloopje en komt er geen druk op de verstopping. Een hand dus op overloopje, andere hand mollen door ploepen. Hand auw, ploepen maar deels succesvol.
Doorsteken is een oplossing, dan gaat het wat langer goed, maar je hebt meer dan 5 meter doorsteekding nodig om de verstopping te bereiken. Een dezer moet de ontstopservice maar weer eens gebeld worden. Het nadeel daarvan is dat het keukenkastje weer helemaal leeggeruimd moet worden. Bleh!

  • ome Co zei: wat ik mij afvraag in voorgaand bericht: als de keuken goed gemonteerd is en de gebruiker(s)regelmatig afspoelen; wat is dan het probleem? dan is ""ploepen"" mijnsinziens helemaal niet nodig! (evt. voor het normale ploepen heet/kokend water laten doorstromen, gaarne reactie