KrakLog

Genderproblematiek

Ik heb met enige regelmaat verzucht: was ik maar een vrouw. Niet dat het ooit zo serieus geweest is dat ik ook maar een seconde over operaties ofzo nagedacht heb. Nee met mijn lichaam ben ik (qua van gender dan he?) helemaal tevreden. Krosdressen1 is ook niet mijn ding. Dus het blijft bij verzuchten, want het gaat voornamelijk over de praktische en sociale consequenties van het man-zijn.
Zo zijn de meeste van mijn vriendinnen vrouw. En ook in 2006 is het nog lastig om als getrouwde danwel gerelationeerde vrouw danwel man, een vriendschap met een man danwel vrouw te hebben, zeker als die laaste twee (man danwel vrouw) geen relatie hebben. Ik snap het wel, maar ik begrijp het niet, zal ik maar zeggen. Als ik naar mijn kring van naasten kijk, zou ik beter vrouw kunnen zijn. Dat zou natuurlijk niets oplossen, want vermoedelijk zou ik meteen lesbies zijn…

Een ander voorbeeld en de directe aanleiding tot dit stukje is het weer van vandaag. De beloofde of dreigende 35°C deed mij overwegen uit te wijken naar de sauna, want dat werkt (voor mij). Ik had mijn tas nog niet ingepakt, maar het scheelde niet veel. Tot ik mij bedacht dat het woensdag was en het damesdag is. Heb nog even overwogen of ik mijn krullen2 weer in de strijd kon werpen, maar ik denk niet dat het in dit geval werkt.

1 vond het ineens een leuk woord, sorry
2 zie mijn reactie hier

  • aargh zei: Je zou in elk geval eens een jurk aan kunnen trekken, dat is echt lekker nu. Als je er een hebt. Helaas is het geen weer om jurken te kopen.
  • Edwinek zei: Hmmm, bij dit weer denk ik eerder iets van: was ik maar een eend. Ongegeneerd naakt zwemmen de hele dag, of voor de luchtkoeling een beetje vliegen, zo hoog mogelijk. Ho! Nog beter: een fuut, die kunnen lekker lang onder water blijven. Alleen die blauwalgen, hè?
  • Petra zei: Ik wil eigenlijk liever dat het gewoon wat koeler is...
  • evt. zei: Ah sauna! Daar heb je als vrouw niet veel aan (figuurlijk gesproken dan) als je moet werken.
  • ton zei: Soep vooraf, sau na!