KrakLog

Poeplahoepla

Die titel he? Die komt van dat ik aan het zoeken was naar een geluid, een geluid dat precies paste bij een ervaring die ik wilde beschrijven, nee niet over voetbal. En toen ik zo aan het zoeken was, kwam ik langs ‘zwoef plok’, ‘zwiep knal’ en uiteindelijk bij ‘hopla ploep’. Allen zeer inadequaat in het uitdrukken van precies dat wat ik wilde beschrijven.
Via ‘hopla ploep’ zat ik al snel be poeplahoepla, het dierenluchtjesontdingesingsmiddelomtezorgendatpoesnietweerdaarplast. Ik weet niet of het nog in de handel is (mijn ervaringen dateren van 17 jaar geleden…), maar z’n bestaansrecht was voor het overgrote deel gebasserd op de naam. Want werken deed het niet.

  • aargh zei: Niet voetbal, maar dan toch zeker wel iets dat eerst door de lucht vliegt en vervolgens doel treft? En er is nu kattenschrik, dat klinkt in elk geval een stuk serieuzer.
  • Simone zei: Het middel is nog in de handel en het werkt. Zie ook Lucide.web-log.nl Plaslalasla...;-)
  • evt. zei: Je kon vroeger ook wildedierenpoep bij dierentuinen ophalen om katten af te schrikken. Ik weet niet of het middel erger dan de kwaal was, maar je hoort er niets meer wat van.
  • aargh zei: @Evt: Wildedierenpoep? Dat klinkt naar Jiskefet.
  • Edwinek zei: Excremexit?