KrakLog

Dom en heet…

Verrijdbare airco’s zijn zwaar. En die, in plakkerig weer in je eentje de trap af dragen terwijl er alleen glibberige nisjes voor handgrepen zitten, is op z’n zachtst gezegd een hachelijke bezigheid. Maar om niet gansch te versmachten in de hitte heb ik hem toch maar van de woonkamer waar hij vorig jaar voor het laatst gebruikt is (terwijl die kamer veeeeel te groot is voor dat ‘kleine’ apparaatje) naar mijn werkkamer verplaatst.
Slang opgezocht, aangesloten, kier in raam dichtgestopt, allemaal heel vakkundig, om te zorgen dat ik één kamer kon hebben in huis waar het leefelijk was.
Klik-aan, hoera, herrie was in herinnering weer erger geworden dus ook dat viel mee. Ingesteld op: veel te koud (want dat haalt hij toch niet) en snorren maar.
Ik voelde regelmatig aan de voorkant of hij het wel deed, want ja, zoiets kan kapot natuurlijk. Hij blies en dat voelde koel aan. Mooi zo, hoewel… niet heel koel. Maar even in de gaten houden. Het display gaf 26°C aan, nee 28°C, hela 31°C en nog later ‘H1’, wat waarschijnlijk betekent: ik weet het ook niet meer.
Shit, ding toch kapot? Mogelijk inlaatfilters verstoft, nee. Wat kan het dan zijn?
Juist, de slang was er half afgeschoten, waardoor ik geen airco had maar een elektrische kachel. Precies wat ik nodig had…

  • Edwinek zei: Ochheremejee! Ik kan me je beproeving voorstellen. Ongelooflijk genoeg wijst de thermometer in de woonkamer slechts 25 graden aan, de zegeningen van de eengezinswoning-met-zonnescherm-en-rolluiken-en-zo. Mag ik je nogmaals uitnodigen op ons dakterras? Vanaf ca. 20:00 zeer genietelijk.
  • aargh zei: Zou je niet iets dergelijks kunnen doen met de kachel?
  • Simone zei: Fijn dat je het bij H1= Heet fase1 al ontdekt hebt, want anders lag je later bij H4 oververhit en bedwelmd op de grond naar koelte te snakken... het valt dus nog best mee met je alertheid tijdens deze hitte ;-)
  • dick zei: Mijn werkkamer is van zichzelf juist heerlijk koel (was ooit kantoortje van een bank). Maar ik hou dit geheim, want voor je het weet staan er allerlei vrienden met verhitte koppen op de deur te bonzen. En dan komt er van werken natuurlijk niks.
  • Irene zei: Ik las net dat je bij grote warmte minder pijn voelt. Maar dat ging over "hugging a hot water bottle".