KrakLog

Richtingaanwijzer

Dit is geen koe

Ergens op een bergweggetje staat een boer met één koe1. De zon komt op, want het is ochtend. Hij (en zij) staat (staan) stil en kijken hoe de zon langzaam meer verlicht van het dal, hoe stukje bij beetje meer uit de schaduw verdwijnt en meer in het zonlicht komt te staan. Eerst de bakkerij, later het kerkhof nog later de school.
En al die tijd staan ze stil, de koe is rustig en kijkt mee. Ziet de koe wat de boer ziet? Als het hele dorp uitgelicht is, neemt één van hen het initiatief om verder te lopen en langzaam naderen ze de eerste huizen. De boer zucht diep, de koe schudt haar kop en gelijk met dat een gebouw ze aan het gezicht onttrekt, is dit stukje afgelopen.

1 Helaas weet ik als schrijver van dit verhaal ook niet waarom hij daar met één koe staat en kan alleen speculeren. Was de koe ziek en moest hij met haar naar het dorp naar de veearts? Nee, veeartsen komen meestal naar de boer toe. Ik weet in ieder geval wel dat ze niet geslacht ging worden, want dan was de stemming van de boer anders geweest. Ik denk namelijk dat het wel een lieve boer was.

 • Edwinek zei: In dat geval denk ik dat de lieve boer de lieve koe (want het was ook een lieve koe) net haar kopje thee had gebracht en dat ze nu samen richting boerderij liepen, waar de lieve koe op haar beurt de lieve boer een glas verse melk zou geven.
 • Irene zei: Hee, dat is mijn paard met jouw snor.
 • Irene zei: Trouwens, intussen: http://www.catsthatlooklikehitler.com/ (via http://www.webkast.nl/log/webkast.html)
 • aargh zei: Het is vast fijn om met een koe te wandelen. Ik vond er gisteravond een op mijn pad, ze was vast wel te vinden voor een rustige wandeling met veel uitzichten, maar ze wilde haar zusters niet alleen laten. Ze snoof diep toen ik voorbij liep. Het was een witte.
 • Simone zei: Hihi, wat een charmante en opvallende haar- en snordracht heeft je paard...zit ze te wachten op de paardenkapper voor een nieuwe zomercoupe of ga jij haar zelf knippen...jaja, er zitten weer tropische temperaturen aan te komen. ;-)
 • Kiwi zei: Grappig, je verwacht een verhaaltje over een paard en dan gaat het ineens over een koe. Maar goed, veel kinderen noemen bonte paarden 'koeienpaarden', enige logica was dus nog wel te vinden. ;-)
 • Ingrid zei: Na een kort ogenblik komt er iets achter het gebouw vandaan. De boer en de koe zijn nergens meer te bekennen, maar het bruin wit gevlekte paard heeft een snor die angstvallig veel aan de boer doet denken ...
 • yak o.z.l.r.k. zei: @Kiwi: had moeten weten dat je op het paard in zou gaan ;-) @Ingrid: Ai, zou het hun onwettig kind zijn?
 • Ingrid zei: Nou zover zou ik niet willen gaan :) In mijn hoofd zijn ze samen gemorphed tot het paard zeg maar.
 • Afra zei: Zuchten op de vroege morgen, was dat nodig?
 • dick zei: Kijk nou! Frank Zappa is gere├»ncarneerd!