KrakLog

Pop under

Nu het grootste ongemak van het ‘mooie weer’ voorbij is, komen we terug op de andere, wat meer alledaagsere hindernissen als spam (niet veel last van overigens) en andere low-grade ongerieven waarmee we zoal geplaagd worden.
Vandaag een relatief nieuw fenomen: de pop-under (eerst even koffie zetten hoor, moment, ja ben ik weer) als variant op de pop-up. Dus reclame die in een apart venster, onder het huidige bladeraar1-venster, zodat als u dat venster afsluit u de reclame pas krijgt en (zo is ws. de aanname) u de reclame op uw gemak leest omdat hij niet op komt als u eigenlijk iets anders wilt zien.
Grappig genoeg popt een hoop pop-under-reclame niet helemaal onder het huidige venster, zodat je gewoon op het x-je kunt klikken en zo de reclame ongezien weg kunt doen hene gaan. Hoera.

1 browser

  • aargh zei: Achterbakse onderkruipsels dat zijn het. Maar even over een andere onderpop, ik verwacht eigenlijk steeds dat Boris zich uitrekt en een luie poot naar die wiebellettertjes uitsteekt. Maar zolang hij zijn ogen dicht houdt ziet hij ze natuurlijk niet.
  • yak o.z.l.r.k. zei: Tsja, wat zal ik zeggen. Kijk wij zien ze natuurlijk achter glas. Maar misschien zoemelen die letters wel, dan zou hij daar zowel wakker als slaperig van kunnen worden.
  • Petra zei: Heb ik wat gemist?
  • Irene zei: Die zijn hinderlijk, die popunders, maar lang niet zo als die schuifovers, waar niks valt weg te klikken en je botweg moet afwachten tot hij weer uit beeld schuift, tergend langzaam. De Volkskrant bezondigt zich daar o.a. aan. Grr.