KrakLog

Knip

Ik heb krullen. Zo dat is eruit. Krullen zijn het grootste deel van het jaar een zegen, je hoeft er bijna niets aan te doen, dat wil zeggen, je kunt er niets mee doen. Helaas is er wel een groot probleem: kappers snappen niets van krullen. Na een bezoek aan een reguliere kapper moet mijn haar minstens een maand bijkomen voordat het weer een beetje toonbaar is. Zo’n tien jaar terug kwam ik bij Virgien terecht en zij kon en kan het wel. Dankzij haar kan ik eens in de acht maanden maar de kapper en ben ik de hele tijd toonbaar. Helaas is Virgien terug naar Suriname en moet ik op zoek maar een andere kapper. Lezers met krullen die tips hebben voor kappers in utrecht of omgeving: laat het even weten!

 • Pascal zei: Vroeger wilde ik altijd krullen hebben, dat zat ik niet zo met dat steile haar opgescheept. Later vond ik dat niet meer zo belangrijk, erg. Nu heb ik liever dat er haar op mijn hoofd blijft zitten, ook bovenop. Maar ik denk dat ik ga verliezen (aan de voorvaderen te zien). Veel strijd voer ik overigens niet.
 • Neda zei: Hey, ik heb precies hetzelfde probleem. Heb krullen en ben erachter gekomen dat de meeste kappers niet met krullen weten om te gaan. Krijgen ze dat niet tijdens hun opleiding, vraag ik me af. Ze zouden toch verschillende soorten haar moeten kunnen knippen. Voor mij is het echter niet zo'n probleem, ik heb lang haar en hoef het dus niet zo vaak te laten knippen (misschien ook een optie voor jou?). Bovendien laat ik het meestal door mijn moeder knippen. Een ander optie voor jou zou dus zijn: iemand in jouw omgeving (het liefst je partner) een kappersopleiding laten doen, en je voortaan door hem/haar laten knippen. Zo'n persoon raakt dan helemaal gespecialiseerd in jouw haar, en dan kan er weinig mis gaan.
 • jac zei: Is wel een idee, ik zal het mw. Krak eens voorleggen.
 • jac zei: Hm, pom, kunnen die krullen?
 • pom zei: http://www.schaarinjehaar.nl
 • cropy zei: hoi jac ik heb je stuk gelezen omtrent je kapper die terug is naar suriname,ik moet zeggen dat er wel degelijk kappers zijn die wel met natuurkrul om kan gaan omdat bij onze mensen{moluks} ook dezelfde probleem hebben hou ik inderdaad wel rekening mee als ik ze knip. succes met je haren o ja ik ben cllega van angela van schaarinjehaar op de langesmeestr gr cropy
 • joos zei: Weet iemand een goeie krullenkapper in e.o. Groningen??????? grrr, ik heb het zelfde probleem. Natuurlijke krullen. Boven minder krul, maar lang haar met krul. Denk je dat Cosmo goede kapper is.... maar niet voor krullen (mijn ervaring tenminste)!! Mijn krullen waren daarna veel grover en veel minder! Ik heb echt een goede vaste kapper nodig!
 • marie zei: He, he. Eindelijk eens mensen die hetzelfde probleem hebben. Wat een ramp om een goede kapper te vinden die krullen kan knippen. Ik vind de metamorfoseshops in Den Bosch en Haarlem erg goed (van Mari van de Ven en die andere bekende kapper). Knipper erg goed, maar is voor mij zo'n pokke end weg. Zijn er inderdaad nog goede kappers bij mij in de omgeving, utrecht etc. Enne, zijn er nog tips qua verzorging. Altijd welkom. Zelf ben ik gecharmeerd van potion nr. 7 van Sebastian. Uitstekend voor het pluisvrij houden van je haar. Nog tips ook voor verven? Alles is welkom!!!
 • marjet zei: Eindelijk een goede kapper in Utrecht ontdekt. In Nieuwegein zit een zogenoemde black hair kapper met speciale verzorgingsproducten voor krullenkapsels en een gespecialiseerde kapper. Ik kom erachter dat als je krullen hebt, het beste naar zo'n soort kapper kunt gaan. Vooral als je een beetje kroesig haar hebt. Een andere tip: niet wassen met shampoo, maar met cremespoeling.
 • mo zei: hoi ik ben dus ook op zoek naar kapsalons die alleen mensen met krullen knippen. weet er iemand misschien 1 in de buurt van arnhem??
 • Patty zei: Ik vind een grote pot gel veel doen, wordt je haar zwaarder van en is lekker goedkoop (hoe dunner de gel hoe beter). Maar vaak zie ik mensen lopen met zo'n superglad krullenkapsel wat ook nog volume heeft, hoe doen ze dat dan? Kan dat ook zonder er veel geld aan uit te geven?
 • Leonie zei: ik weet wel goed spul voor in je haar.. molding mud van sebastian doet het bij mij altijd erg goed. Ook zijn de spullen van Frizz Ease (gewoon bij de drogist) erg goed, een stuk minder pluis en toch volume..
 • AFi uit België zei:
 • emy zei: wie weet er waar kapper mari van de ven werkt? ik hoorde in tilburg bij hardy's...klopt dat??? hij mag mijn onmogelijke haar wel knippen!
 • mariette zei: Wij, twee krullenkoppen, zijn een discussieforum begonnen om tips uit te wisselen met andere ervaringsdeskundigen over de verzorging van krulhaar. Bovendien proberen we een lijst van kappers samen te stellen die goed krullen kunnen knippen. Het is niet commercieel, maar gewoon opgezet omdat wij er van balen om elke keer weer met een verknipt kapsel rond te lopen en pluishaar een groot probleem is. Alle tips zijn welkom!! Kijk op: http://uniform.messageboard.nl/10187/
 • channes zei: hej ik heb ook enorme krulle, herken jullie probleem.. ben zelf op zoek naar een kapper die goed om kan gaan met krullen in de buurt van Arnhem.... weet iemand er een te zitten????
 • Angela zei: Hallo Joos, Ik las je stukje tekst, en ik dnek dat je het moet proberen bij een black hair kapper. Die zit op het zuiderdiep schuin tegen over de pathe. Mvg Angela
 • Lientje zei: Misschien moet je eens gaan kijken op www.longhair.be, dat is een site die ik onlangs gevonden heb waar veel te vinden is over hoe je je haar best verzorgt enzo, ik heb al zoveel bijgeleerd en mijn haar ziet er echt al heel wat beter uit op enkele weken tijd!!! Heel lieve mensen ook daar op hun forum.
 • Dana zei: Goeie krulllen kapper in Alkmaar... MOOS de breedstraat
 • Ivonne zei: De kinky kapper weet wel raad met krullen...en het hoeft echt geen kinky kapsel te zijn! Kinky kappers hebben een veel uitgebreidere opleiding dan gewone kappers. (het is alleen misschien wel iets duurder)
 • Ivonne zei: oh... en perfecte krullen mousse van pantene!
 • nathalie zei: Nu je het zegt: Ik ga vaak naar de kappersvakschool, en eens ben ik geholpen door een ongelooflijk ontzettend aardige (surinaamse) vrouw (ze was een stuk ouder dan de anderen) en ze nam ook echt de tijd voor mijn haar. En wat had ze mijn krullen goed geknipt!!! Ik stel nu al meer dan een half jaar uit om naar de kapper te gaan, want erna is mijn haar weer errug verknipt. Ze werkt er niet meer, maar waar nu wel???? Dus een black hair kapper is een goeie optie!
 • Mireille zei: ik zoek een black hair kapper in arnhem die makkelijk toegenkelijk is voor de rolstoel
 • Emma zei: Krullen, ik had vroeger heel stijl haar, het begon met 1 pijpenkrul en in de loop der jaren heb ik een hele bos krullen! Ik weet niet wat ik er mee aanmoet, stijlen duurt meer als een uur, dus doe ik dat zelden.. krullen vind ik wel mooi, maar het is zo 'bol', is het waar als het langer is dat het dan minder 'bol' gaat staan? emma
 • Danielle zei: Zo te lezen heeft iedereen hier behoorlijke krullen. Mijn krullen worden steeds minder en vooral 's winters super statisch en pluizig. Uit pure nood zit ik met een kapsel waar ik vanaf wil! Ik wil moderner!! Wie weet er een goede krullenkapper voor fijne krullen. Helaas gaat veel gel voor mij niet op, dan wordt het haar te zwaar. Frizz ease is nog goed te doen. Maar de tip van wassen met creme spoeling lijkt me wel een goede! Hebben meer mensen dat geprobeerd??? Wie o wie helpt me uit de brand. Ik wil een goede kapper voor fijn haar met lichte krullen!!!!!!!
 • Elody zei: ik ben 14 jaar en ik heb oranje krullen egt erg!! ik kan er niks mee ikben ale kappers al aant mailen of dat ze iets kunen met me haar maar jammer is dat vaak niet zooo....weet iemand een goede kapper laat het me horen!! baybay elo
 • Wendy zei: Hoi! Marco van de Kinki kapper op de nachtegaalstraat (Utrecht) doet het erg goed met mijn krullen!!
 • Tamara zei: Kijk eens op www.avlon.nl en ga naar advies. Heb nu de beste verzorging voor mijn haar(=krullebol)
 • sofie zei: Hey allemaal, ik heb ook al jaren lange krullen. Vroeg droogde ik die er gewoon volledig uit, maar de krullen er in laten is zoveel makkelijker. Ik was ze steeds met shampo en conditioner. Makkelijkst is boven de badkuip. Gewoon al je haren voorover gooien en shampoën. Daarna genoeg conditioner erin en met een brede kam erdoor tot je allemaal slierten/pijpenkrullen hebt. Daarna zachtjes en met tamelijk koud water alle conditioner eruit spoelen, ff schudden en er een handdoek om. Ik gebruik meestal ook mousse van Got2B voor krullen! Die is bijzonder goed! Ik vind krullen ook heerlijk maar ik was ze vrij dikwijls omdat na een nachtje slapen de krullen meestal al wat platter liggen...
 • Ansy zei: Mijn tienerdochter heeft hele kleine pijpenkrullentje. Ze heeft altijd maar een knot of een staart, omdat ze er verders niet veel mee kan. Nu wil ze iets anders, maar wil vooraf eerst een goed advies en kijken in kapselboeken (heel weinig voor blackhairkapsels) voordat de schaar erin gaat. Wie weet in de omgeving Utrecht z'n kapper???
 • Ansy zei: Marjet, hoe heet die kapper in Nieuwegein??
 • joris zei: ik heb oowk krullen weet niet wat ik er mee moet, zoek nu naar een goede surinaamse kapper die misschien vlechtjes ofso kan maken. weet iemand een goeie in utrecht?
 • Yippii zei: Hallow =]] gebruik Mousse Curl Reviver Van John Frieda Frizz-Ease.. Maar ach ik kan dat wel aanbevelen maar ik zeg het je.., mensen denken altijd maar dat ze van een product hetzelfde haar krijgen als degene die het ook gebruikt Nou Nee!!want iedereen heeft weer ander haar en bij de ene komt het super mooi en bij de ander word het juist veel erger! miss een tip!: Wat ik altijd doe is me haar helemaal nat maken in de douche.. en dan fftjes wachten tot het een beetje droog is (niet afdrogen!) meestal zie ik dan al vantevoren of me haar gaat lukken of niet. zet daarna je mousse in je handpalm en verdeel het over je haar.. en dan laten drogen niet afdrogen! niet fuhnen!ma gewoon laten drogen.. als het eenmaal droog is en je hebt nog niet het goede resultaat maak de droge plukjes dan nogmaals nat en zet er nog een beetje mousse in.. en dan maar afw8en ;) meestal lukt et wel hoowrzz:)
 • Cathy Hering zei: Hello Mensen mijn dochter van 12 jaar heeft veel krullen, maar haar haren zijn vreselijk droog te droog ik heb van alles uitgeprobeerd maar niets help wie kan mij helpen zij wilt zo graag haar haren los, maar als ze thuis komt van school is dat zo boshaar op haar hoofd en vol klitten en dat vindt zij vreselijk zij draagt haar haren elke dag in staart of vlechtjes daar begin zij een beetje van te balen wie kan ons helpen met een goed advies wij zijn radeloos, oh ja ik ben een blanke vrouw en mijn man komt van Curacao dus daarom heeft mijn dochter gemeng haar. Ieder advies is van harte welkom. Een radeloos moeder. HELP ONS ALJEBLIEFT. Wij wonen in Helmond.
 • Liesbeth zei: Hallo Cathy, ik heb hetzelfde probleem. Ook heel veel krullen. Wat ik altijd doe is iedere dag wassen met cremespoeling, absoluut géén shampoo, want daar wordt je haar nog droger van. Ook alleen het haar borstelen als het nat is, als de klitten er dan ook nog niet uitgaan, moet je cremespoeling over de klitten doen, Wel later uitwassen natuurlijk. Verder kun je het haar natuurlijk nog vetter maken met wax. Wax van de Hema is erg zacht, dus die gebruik ik zelf. Ik hoop dat je er iets aan hebt en heel veel succes!
 • Glitz zei: Ik ben ook een krullenbol, vroeger wilde ik stijl haar, maar nu niet meer. Ik ben eraan gewend om een beetje pluis te hebben, maar ik probeer mijn kapsel zo veel mogelijk te temmen. Ik gebruik voor mijn haar de krullen mousse van frizz ease, wat ook goed helpt is "curls rock" van bad head (is wel iets duurder) maar dat helpt echt. Wat ook helpt is je haar een paar tinten donkerder verven, dat is voedend voor je haar en daar wordt het dus minder pluizig van, je krullen worden dan weer vol en glanzen mooi. verf je haar NOOIT lichter, dat is heel slecht voor krullend haar. Ik wil nou wel mijn haar weer laten knippen, en nu echt een keer door iemand die verstand heeft van krullen. Ik woon in de buurt van eindhoven, weet iemand een goedde kapper daar in de buurt? Ik wens alle krullenbollen veel succes!
 • move zei: Over goede kappers gesproken! Ik dacht; kom ik laat me eens verwennen en ga naar 1 van de duurste kappers in Utrecht; Michel Arendse. Ster allures en internationale prijzen waren allom te vinden in de salon. Mijn haar kreeg een kleurtje en werd wat geknipt; kosten pittig, tegen de 100 euro! Mijn hoofd werd hardhandig gewassen, mijn oren met de kam onderhanden genomen; drama dus. Ik sta weer buiten en bekijk nog eens goed mijn haar; wat denk je? Niet blond maar PAARS haar. De mevrouw bij de receptie zegt doodleuk; 'oh, ik dacht dat u dat speciaal aangevraagt had'. NOT! Vervolgens zijn ze van 15 to 18 uur bezig geweest met ontkleuren, wassen, ontkleuren, wassen, etc! Inmiddels was mijn haar ook groen en oranje geweest. Morgenvroeg maar weer verder met klussen vonden ze. Dus ik weer van 10 tot 13 uur in de stoel, onder kraan, onder de droger, onder de kraan, etc. Totaal zijn ze 6 uur bezig geweest om nog iets van mijn kleur te maken, Gevolg; zeer aangetast haar, echt afschuwelijk. Eerst moet ik alles uit laten groeien, om weer wat gezond haar te krijgen! Als troost heb ik een flesje shampoo gehad! Zo zie je maar, de prijs van een kapper zegt helemaal niets!
 • Marieke zei: hoi, ik heb het forum krullenkoppen gevonden.. maarre deze mutsige krullenbol weet niet hoe ze daar op in moet loggen.. wie vertelt mij hoe. zodat ik ook eindelijk de perfecte tip voor een perfect kapsel kan vinden..... :)
 • kimmie zei: eey ,eey ik heb onmogelijk krullend haar en ik ben zo blij dat ik dus niet de enige ben! want mijn haar zit aleen oed als ik hot nat maak en dat is zwaar irrrrrinant weet iemand een spullie die je in je haar kunt doen zo dat het het zelfde is als de dag daar voor en een goede kapper in breda zo ook perfect zijn xxxkimmie
 • Karen zei: Heey ik zit ook met het grote krullen probleem- naar de kapper ben ik al een jaar niet meer geweest- dat was altijd ZOO een ramp!(krulhaar is lang trouwens het mooiste) Nu maak ik 's ochtends mn haar gewoon nat- knopen eruit kammen- en laten drogen... Of als ik gen tijd heb in een straat.- dus ik kan ook wel een kappertip gebruiken....liefst in of rond Leuven
 • debbie zei: hoi, ook ik heb een probleem om een kapper te vinden die krulhaar kan knippen, wil graag eens wat anders dan dat lange haar, jaar in jaar uit, wie weet een GOEIE kapper regio rotterdam
 • Marjolein zei: Een goede krullenkapper in Amsterdam zit in Bos en Lommer op de Bos en Lommerweg. De kapperszaak heet Isabella (staat in het telefoonboek). Binnenkomen zonder afspraak, alle behandelingen voor een erg gunstig tarief en beide zussen hebben mij altijd goed geknipt. Ik heb erg dik haar (wat de meeste kappers meteen uitdunnen, zij doen dat gelukkig niet) en krullen van mezelf (geen kroes). Het is zeker een fietstochtje waard om eens in de drie maanden naar hun toe te gaan!
 • Alieneke zei: Hoi, ik heb ook krullend haar en om dat lang te laten groeien was altijd een drama. Ik heb nu echter een hele goede kapper gevonden in Houten, Bob's line. Vraag naar Bob zelf en het komt helemaal goed met je!
 • Julie zei: Hallo dames, nog een tip; midden in het land, Almere, is sinds 2004 een echt goeie kapsalon gestart die gespecialiseerd is in Afro-haar en dus krullen. De salon zit op de Azorenweg 17, 1339 VJ te Almere. Ik ben Nigeriaanse van en heb mijn opleiding dan ook daar gehad. Kom voor een echt goeie behandeling dus naar mij en verkoop ook de Mariposa-producten voor half bloedjes. Kom eens langs of bel me op: 036-5400245 / 06-13703661 en zal je advies geven wat te doen. Er zijn te veel 'klussers' waarvan we het haar moeten herstellen en wil jullie gewoon een eerlijk advies geven. groetjes, Julie.
 • Julie zei: Oeps vergat de naam; Afro Curls Beauty Salon. Kijk ook op www.afrocurls.nl De website moet nog worden gemaakt, maar geeft even het adres ook hier. tot ziens!
 • Esther zei: Ebony in Utrecht is een goede kapper voor krul, afro en aziatisch haar. Ik ga er altijd met mijn zoontje heen die heeft stug, blond krullend (afro) haar.
 • Bix zei: Ik heb ook krullen, maar mijn kapster weet nooit een leuk kapsel voor mij. Kort kan ik niet, want dan gaat het omhoog staan!
 • black hair eindhoven zei: Sinds kort is er in Eindhoven en mooie black hair kapsalon, deze bevind zich op Molenveld 12 in Eindhoven. dat is tussen het stratumseind en het dela gebouw, als u op het stratumseind bent loopt u voorbij Repelsteeltje ga dan links af na 30 m rechts en u ziet de kapsalon aan de rechterkant, ze zijn gespecialiseerd in black hair en doen ook hairextensions en nagels bel gerust 040-2365011 tot snel
 • cK zei: Ben al jaren bezig met mezelf rot ergeren als ik bij de kapper ben geweest. Heb me altijd afgevraagd of ik niet goed kan uitleggen wat ik wel en niet wil maar begin nu echt te denken dat er zeer weinig kapper zijn die met krullen overweg kunnen. Ben net weer geweest en het wordt wel weer minimaal 4 maanden voor lul lopen! Zwaar verknipt! Komende maanden loop ik weer met vogelnest en brandweerhelm. En die lul knipt ook altijd midden in de krul. Ziet er niet uit. Het doet met altijd denken aan de freggels. Compleet superfout kapsel! Dat kan mijn humeur echt dagelijks goed verzieken. Doet er geen enkele moderne kapper meer uit uitdunnen???? Zo, die stress heb ik er even uitgetypt! Moet zo nog boodshappen doen maar ga eerste een half uur klojojen om niet compleet voor lul te lopen!
 • Sgaapster zei: Krullen zijn kut ! begin er nooit aan ze hebben veel verzorging nodig zodat het niet veel krult. hoe korter mn haar is hoe poef-er het staat ! tis egt vervelend ! =P nja Toedels xx
 • Krulstaartje zei: Voor de zoveelste keer een verknipt kapsel......... Ik zag al snel dat het mis ging. Mijn vorige kapper, die helaas gestopt is, zei altijd dat je krullend haar droog moet knippen. Daar hebben de kappers van tegenwoordig nog nooit van gehoord ! Deze kapster maakte m'n haar nat en hield zelfs aan het einde van de knippartij puntjes stark langs m'n oren om te kijken of het wel even recht was aan beide kanten. Als je slag in je haar hebt en je gaat met stijl haar naar buiten, dan ben je bij de verkeerde kapper !. " Na het wassen gaat het vanzelf krullen', zei de kapster. Welnee, want ze heeft de krullen er allemaal uitgeknipt !! Goed dat er een petitie naar de kappersopleidng gegaan is. Kappers leren modeltjes knippen die in de mode zijn. Dat haar z'n eigen gang gaat en dan vooral krullend haar, daar hebben ze steeds minder kaas van gegeten !
 • Julie zei: Hallo allemaal. Tsjonge wat nog veel vragen en problemen met black hair, krullen en ander haar lees ik hier. Het is echt allemaal niet zo verschikkelijk hoor, maar je moet wel naar een professional gaan voor een goed advies en behandeling. Eindelijk is onze website in de lucht en ben er trots op. Zie www.afrocurls.nl en bekijk wat wij voor jou haar kunnen doen. Dit jaar breiden we de site nog verder uit met veel meer 'black hair' voorbeelden. Een van de succesvolle productlijnen die we gebruiken is van Mariposa-Import en is iedereen vol lof over. Ik kan iedereen aanraden de website van Mariposa-Import eens te bekijken. Wij zijn voor Almere distributeur en kom daarom gerust eens in de zaak en probeer een van deze producten. Met name voor halfbloedjes met onhandelbare krullen werkt dit echt prima. Groetjes Julie. (Afro Curls Beauty Salon)
 • Juud zei: vnochtend nog naar kapper gweest!!vreselijk!! had heel lang haar en krullen altijd maar een vlecht kon er nix mee nu heel kort geknipt staat alle kanten op kan er nix mee..........:'(
 • .. zei: Hallo! ik heb zelf krullen en hoe je het ook knipt,, het ziet er niet uit. ik heb een enorme hekel aan mijn krullen,, maar onze kapster kan er wel mee om gaan...
 • mootje zei: Hi, heb ook krullen alleen niet zo'n hele dikke bos, ben laatst naar de kinky geweest en ze bleef maar uitdunnen! Als je al niet zo'n dikke bos hebt, waarom moet er dan nog uitgedund worden??? Heb nu hele rare krullen i.p.v m'n mooie pijpenkrullen!!! Balen!!! Heb nu via m'n werk een kapster gevonden die zelf ook krullen heeft en zij gaat nu m'n haar knippen.
 • anja zei: Hallo, Je moet een kapper hebben die volgens de Brain McLean krullen knip methode (CURLSYS) zoeken.. ik weet dat er een in Winterswijk zit (de Vries) maar dat is erg ver in het oosten van het land.. Het is wel iets duurder dan normaal knippen maar je hebt er ook echt langer plezier van, je haar krijgt gewoon z'n natuurlijke krul. Ik hoop dat je er een in je eigen omgeving kan vinden. Ik ben er iig héél blij mee! xx
 • Jeannette zei: Eindelijk mensen die dezelfde problemen hebben als ik. Op dit moment kan ik nergens een kapper vinden die mijn fijne, krullende haar kan knippen. Kom er met watergolfslag uit, of alleen krullen bovenop, of tijdelijk even krullen. Het is het enige kapsel dat op mijn hoofd past. Heb vele kappers in Haarlem gehad, maar nog geen goede krullenkapper gevonden. Ook de kapper op de botermarkt niet. Hij zou voor krullenkapper doorgaan, maar helaas..... Vervelend is, dat ze zeggen het wel te kunnen. Ik vraag eerst of ze de knipkunst eigen zijn en dan hoe ze het willen doen? Ja, in laagjes is goed, maar het is meer dan alleen laagjes. Had ooit een kapper die me een bos vol krullen wist te knippen, maar alle goede krullenkappers gaan ooit hun eigen weg en niemand weet dan wara ze naar toe zijn gegaan. Durf na het knippen niet te zeggen, dat het helemaal niet is gelukt, ze vinden het zelf altijd heel goed gelukt. Ook de Cosmo-kapper en Ron Peetoom maakten er niets van. Heeft iemand al ene goede in Haarlem gevonden?
 • mura zei: Erik hayrstyling in Dongen(Noord-Brabant) kan goed knippen.
 • Teresa zei: hallo allemaal, Waauw, wat een herkenbare dingen lees ik hier! Ik ben ook op zoek naar een goeie afrokapper in utrecht, groningen of deventer. Er zit wel een goeie in Stiens (boven leeuwarden). Het heet "Mariska's hairfashion". Maar goed, beetje ver weg om steeds naartoe te gaan. Maa zij heeft veel ervaring met het knippen van krul/kroeshaar en doet het echt goed!
 • Hans zei: Mijn tante liep vroeger vaak naakt door het huis. Kleine Klaas moest wat bezorgen,belde en keek door de brievenbus. Hij riep "He' krullebol roep je moeder eens even"!!
 • Anoniem zei: Kapper Ton (friese straatweg) in Groningen is erg goed.
 • anoniem zei: Hallo allemaal, dat curlsys systeem is echt het beste voor gekrult haar, dus als je een kaper kan vinden die met het Brian McClean curlsys systeem werkt moet je dat zeker doen!
 • Sylvia zei: Hallo kroeskoppies:) In Nieuwegein zit een blackhairkapper op de Guido Gezelehove 52. Ik ga 'em binnenkort proberen, kan dus nog niet zeggen hoe ze daar knippen. In Utrecht heb je idd Ebony's..een Turkse man knipt dan je haren, hij heeft wel wat verstand van krullen, maar erg bezielend vind ik hem niet. Dat resulteert gemiddeld in een middelmatig knipnivo. In Utrecht heb je ook Black Pearl op de v Blinckershoeklaan 397 maar die ken ik verder ook nog niet. Ik adviseer wel alle krullenbollen van Nederland om naar een Blackhair kapper te gaan. In Amsterdam en Rotterdam zitten er een heleboel goede. Ze kunnen werkelijk alles met krul en kroeshaar! Alleen, zijn de blackhairkappers meestal iets minder service gericht, dus soms zit je lang te wachten, thee of koffie is een zeldzaamheid en maak van te voren afspraak over te betalen prijs. Zodra je eenmaal binnen bent valt er niets meer te regelen, regel je prijs e.d. vooraf kan dat soms tientjes schelen (afhankelijk van wat je laat doen) succes ermee. wie dit leest hoeft nu écht geen haarprobleem meer te hebben:)
 • ikke zei: ik heb heel veel krullend kroeshaar maar ik laat het ontkroezen als je het bij de toko koopt ben je 7 euro kwijt en ja haar wordt iets stijler tot het uitgroeid
 • zei: Probeer eens de producten van MIZANI! Verkrijgbaar bij een exclusief aantal salons in Nederland en speciaal ontwikkeld naar de behoeften van black- en mixed hair. Mizani valt onder de L'Oréal groep, de producten worden ontwikkeld in een eigen onderzoekscentrum in Amerika. Schoonheid en innovatie in balans www.mizani.nl
 • Laarsman zei: Inderdaad blijkbaar kunnen zij geen gekruld haar knippen. Mijn krullen zijn niet klein maar heb er grote en toch kom ik tot de constatering (als ik thuis ben) dat hier en daar het niet goed geknipt is. Als ze iets hebben gedaan dan is het met het scheerapparaat. Daarom scheer ik nu mijn haar al jaren zelf met een scheerapparaat. Het is goed voor je geldbeugel en je bent voor een paar maanden zoet.
 • nancy zei: Wat een problemen allemaal,ik heb zelf ook een bos met krullen.En ben ook kapper!Ik knip zelf volgens het knipsysteem van Brian mclean.Curlsyss. En ik ben daar zeer tevreven over.mensen komen van ver weg speciaal naar mijn salon om zo geknipt te worden.Het is echt een uniek systeem.En met de juiste verzorging kan iedereen er mooi bijlopen.
 • imanii zei: ik wil zo graag iets grotere krullen weet iemand hoe je daar kan aan geraken?
 • Leonie zei: Voor de allermooiste krullen moet je bij ons in de salon komen. Wij knippen volgens het Brian McLean system. En wij zijn hier ook voor gecertificeerd na het volgen van alle cursussen. De salon ligt tussen Rotterdam en Den Haag, heel centraal dus. Dit is niet geschikt voor blackhair helaas. Graag tot ziens bij Kapsalon Knip-Inn in Poeldijk. Check onze site.
 • Annemieke zei: Dag allemaal, Sinds ik in Amsterdam woon, kan ik ook nergens een goede krullenkapper vinden...zucht, als iemand nog iets weet?? Ik heb tijdens mijn studententijd in Groningen wel een fijne en goede kapper gevonden, Black Hair Creation op de Johan de Wittstraat nummer 1. De eigenaresse is erg aardig en 'begrijpt' je haar heel snel, heel prettig!
 • Marjolein zei: Hallo Dames! Ik heb vandaag al jullie berichtjes gelezen. Wat een hoop zeg! Ik zit nog een beetje te kijken welk mousse ik wil. Ik heb best een goedde mouse voor mijn haar, maar het is altijd leuk om te lezen wat andere in het krullent haar doen. Ik gebruik Henna plus, botanical volume mouse, extra strong. Omdat mijn haar erg pluizig is gebruik ik in de pluizige gedeeltes brylcreem. Steeds maar een beetje hoor, want het wordt snel vet en dat vind ik weer niet mooi! Dus Molding mud van Sebastiaan is er goed las ik, is dat mouse? En frizz ease is dat ook mouse? Wel heb ik een gevoelige huid dus daar moet ik ook opletten. Ik had een krullenkapper hier in Arnhem, maar helaas is de winkel gesloten. Ik was erg te vreden over hem, en hij was best een tijdje met mij bezig. Voordat ik door hem gekipt werd, werd mijn haar gewassen en kreeg ik een haarmasker in. Daarna kwam een andere kapster even met hem overleggen hoeveel eraf moest, dus de doodde punten en daarna ging de krullenkapper mij knippen. Krul voor krul. Hij heeft een opleiding gevolgd in engeland. Ik heb erg dun haar dus mijn haar moet op een speciale manier genipt worden dat het voller lijkt. Kan iemand mij misschien helpen? Weet iemand een andere krullen kapper die heel goed is en misschien op de zelfde of juist andere manier te werk gaat? Ik woon in Arnhem altijd handig om te weten :D Ik hoop dat iemand mij kan helpen! Groetjes Marjolein
 • sunshine zei: In Groningen de Stadskapperij aan de Friese straatweg is een hele goeie krullenkapper, ik ben er nu 2x geweest en ontzettend tevreden over. Het haar wordt in een soort halve maantjes geknipt hierdoor krijgt het haar veel meer volume, en valt de natuurlijke krul erg mooi. Ook goede verzorgings en stylingproducten die echt wat met je haar doen. Een aanrader dus.. Gr Sunshine
 • Lilith zei: Hallo! Wat voor mij erg helpt is na het wassen, in mijn natte haar, leave-in-conditioner te doen. Dat zorgt ervoor dat mijn haar minder/niet gaat pluizen maar het maakt het ook niet hard. Veel producten voor krullen maken je krullen of heel vettig (zoals wax) of hard (met gel-achtige producten). Ik gebruik de leave-in-conditioner van Hennaplus. Gewoon te koop bij de drogisterij en het heeft ook nog het label van proefdiervrij, dus niet getest op dieren! Groetjes Lilith
 • Jeannette zei: Ken kapper die het aan andere kappers wil leren!!!! Ook mijn fijn fijn, krullende haar is altijd een probleem mijn hele leven zoek ik kappers die mijn haar in de krul kunnen knippen. Ik heb er een gevonden, een die niet meer offiicieel kapper is, maar fotograaf is geworden. Hij wil wel naar een plaats in Nederland komen en daar kappers leren hoe je krullend haar kan knippen. De mijne zit elke dag in de krul en ben er zo blij mee. Mail me als je in je eigen woonplaats dit kan organiseren of kom naar Amsterdam.
 • g zei: *Regelmatig dode punten eraf, klit je haar niet. *Geen shampoo of conditioner, alleen spoelen met (koud) water. *Zo min mogelijk producten gebruiken, en doe je dat wel (gel of wax) dan 1x in de week met een purifying shampoo wassen en eventueel daarna een maskertje. *En altijd! Ja echt altijd met koud water uitspoelen. * Liefst niet eens drogen met een handdoek, gewoon handoek om je schouders en uit laten druppen. *Nooit fohnen of stylen met een tang. *Nooit droog kammen of borstelen. Dit werkt voor mij super, van veel krullen producten wordt mijn haar vet, of droogt het op de lange termijn juist uit. Alleen in de winter heb ik vooral last van pluishaar (en dat komt omdat mijn badkamer niet verwarmt is en ik dan dus niet met koud water na-spoel) Het enige product wat bij mij echt super werkte, was 'get curls, re-energizing potion' van Samy, maar die kan ik nergens meer vinden..maar dan ook alleen maar voor een avondje uit. Oh ja, en nooit aan je haar zitten als het nog vochtig is, gewoon afblijven tot het kurkdroog is, dan heb je de minste kans op pluis. Nu nog een goeie kapper.....
 • d zei: Ik ga naar de curlsys kapper in zeist: berty's hairstyling, helemaal goed!
 • Joyce zei: Jullie zijn dom. :D
 • Sietske zei: voor mensen uit Zwolle e.o.: Hairtoday!! *krullen worden droog geknipt: dat is toch de beste manier *kijkt naar wat voor soort krullen het zijn: ook heel belangrijk *en bekijkt welk kapsel bij je hoofd/gezicht past!
 • simone zei: hoi allemaal, als je in amsterdam woont, er is maar een echte krullenkapper in amsterdam, en dat is simcha. simcha is de krullenkapper van amsterdam en omstreken, ze heeft zelf ook een grote bos met krullen, en alle meiden die bij haar werken ook. ze is trouwens ook de liefste kapper van amsterdam! je kan haar vinden op www.simcha.nl of je kan haar bellen 06-53 558 558, zeg maar dat je van eliza komt. beste krullen kapper van amsterdam!!!
 • Yana zei: haaj, ik maak mijn haar sochtends meestal eerst een beetje vochtig, en dan doe ik er (ongeveer ter grote mandarijn) mousse van wella in, maar niet de extra strong (de 1 of 2) want als ik die neem gaat mijn haar helemaal plakken en voelt het heel vies. als je krullen hebt kan je beter je haar zo schoon mogelijk houden en er zo min mogelijk insmeren (denk ik tenminste) ik ga denk ik ook een keer zoon blackhair kapper proberen xxx
 • patty zei: Een geweldig product is Snap back care free curl, curl restorer. Dit is een spray (5,50 euro bij de surinaamse toko(almere), ebay uk, ebay usa) Het is van Softsheen Carson. Dit masser je erin en geeft je instant krul terug zonder pluis!. Op droog haar kan je ook gebruiken Care free curl Instant Moisturizer (met glycerine en proteine). Ik ken al jaren het probleem van krulhaar en ik ben al zeker 10 jaar niet naar de kapper geweest, mislukking na mislukking. Alle kappers geprobeerd, turks, surinaams, italiaans, nederlands, zelfs in amerika was het een ramp. In almere zit er wel een kapster judith die krullen knipt. Prijzen van 35 tot 65 euro. Ik moet de moed nog even krijgen er daadwerkelijk een afspraak te maken. Er wordt veel over cremespoeling gesproken, hoe meer je gebruikt hoe dikker de laag is die op je haar achterblijft waardoor je haar niet meer kan ademen, Ik MOET ook wel cremespoeling gebruiken maar met mate en goed uitspoelen, was je haar ook absoluut niet elke dag als dat kan, dan krijg je pluis, geldt ook voor babyshampoo . Ik kam of borstel mijn haar nooit, ik haal wel mijn vingers erdoorheen zodat het haar wel uit de knoop is en netjes valt, dan mijn Snap back erin en heel klein beetje gewone goedkope gele gel, met een lage fohnstand en warme lucht drogen (hoofd naar beneden) terwijl je je haar met je andere hand lichtjes vasthoudt
 • Rebecca zei: Al een paar jaar ga ik naar Hair in Style in de Boschstraat in Breda. Angela is echt een topper met mijn grote krullenbos. Ik wil het nu alleen wat laten groeien, en dat gaat steeds niet. Kent iemand nog een goede krullenkapper in Breda? Bedankt...
 • Daisy zei: hey allemaal, Ik heb ook een krullebos maar wel heel dun haar. Mijn krullen gaan steeds minder krullen dus er zo meer volumen in geknipt moeten worden. Maar ik durf niet zo maar naar een kapper te gaan, bang dat hij het verknipt. Weet iemand een goed krulle kapper in tilburg of omstreke? groetjes
 • simone zei: ik weet er wel een voor je in amsterdam, en de laatste keer dat ik daar was , was er een meisje speciaal uit maastricht gekomen, dus tilburg moet kunnen, de beste krullenkapper is simcha, ze zit in amsterdam op het europaplein 121
 • cindy zei: curlsys salon ,behorende tot de masterclass van nederland . limburg
 • jasmine zei: ik ben dus op advies van een van jullie naar simcha gegaan, thanks voor de super tip! ik ben nog nooit zo goed geknipt,was wel iets duurder dan elders maar was echt de moeite waard,je kan op haar website, simcha.nl trouwens een recensie lezen van een kapper vakblad, dat zegt genoeg denk ik, dus de beste krullenkapper van amsterdam is simcha!
 • jasmine zei: leuk zeg, ik was ook bij simcha krullen kapper amsterdam,wat een feestje daar,was een ander mens toen ik de salon uitliep!!! bedankt voor de super tip leuk stukje trouwens op haar website in dat kappersblad,groetjes allemaal!
 • Anoniem zei: Tussen Rotterdam en Den Haag zit ook een hele goeie curlsys kapper, zij doen ook die fantastische permanenten zetten. Het heet Kapsalon Knipinn in Poeldijk. site is www.knipinn.nl Ben erg tevreden daar!!!
 • masima zei: hoi allemaal ik kan niet anders zeggen dat ik vreselijk blij ben met de tip die een paar van jullie gaven, beste krullenkapper is inderdaad simcha,ik durfde het eigenlijk niet aan, ben banger voor de kapper dan voor de tandarts, maar na het lezen van haar website, simcha.nl en daar die mystery guest bezoekjes gelezen te hebben ik waag het erop, ik moest wel drie kwartier in de auto maar dat was het dubbel en dwars waard, wat een lieve mensen daar en wat een service na koffie,tosti,thee,gebak, een super coupe, tevreden van de stoel, nog een productje gekocht curl power ( de naam zegt het al ) zeer tevreden huiswaarts gekeerd, ik ben om en ga zonder angst en beven volgende keer weer richting amsterdam! dus voor wie het nog niet weet of wil weten, de beste krullen kapper van nederland zit in amsterdam, SIMCHA!!!! allemaal de groetjes van mij, serena dus(uit amersfoort)
 • Roos zei: Hallo allemaal, Jullie probleem is nu opgelost en je hoeft niet meer verder te zoeken. De stadskapper is een super goeie krullen kapper. Door middel van de techniek CURLSYS vallen je krullen weer super mooi. Ik ben er echt helemaal blij mee. Kapper Thom is gespecialiseerd in het krullen knippen Ik heb de krullen serie er bij genomen, wat mijn haar echt goed verzorgd!(Trinity) Het is echt het proberen waard! Het adres is: de friessestraatweg 47 in Groningen. (zelfs de prijzen vielen me mee) Groet Roos
 • masima zei: bedankt voor jullie advies, ben ook bij simcha geweest,toen ik die stukjes op haar website las dacht ik dat kan niet fout gaan, en inderdaad super mooi geworden,gek eigenlijk dat er maar schijnbaar weinig kappers zijn die begrijpen hoe dit moet. kwam binnen met mijn eigen stijl( nu oude stijl) en na een klein uurtje had ik een bos, echt niet normaal! dus krullen kapper ? simcha!
 • Rachel zei: Hoi, ik ben een aantal weken voor het eerst bij simcha geweest. Ik verliet de zaak ontevreden en ik ben dat helaas nog steeds. Ik had verwacht dat er vantevoren, zoals op de site staat, tijd voor mij genomen zou worden en achteraf de service netjes zou worden afgemaakt. Ik kreeg een kort gesprek, waarin werd verteld dat de kapster ‘precies wist wat me zou staan’. Hierbij is geen rekening gehouden met de vorm van mijn hoofd of mijn verzoek om het haar ‘te temperen’ in plaats van nog meer volume te creeeren. Het is daarnaast niet recht geknipt en als het in een staartje zit hangen er verdwaalde plukken uit, heel slordig. Ik heb 50 euro betaald voor een knipbeurt, moest een heel eind lopen om te pinnen (want dat kon je niet in de zaak) en kreeg niet eens een bon of iets dergelijks. Ik ga binnenkort weer naar een andere kapper, want dit is het niet voor mij..
 • Anne zei: Ik ben ook naar Simcha geweest.Knippen was redelijk (ze deed wel erg haastig) maar ik vind die eigenaresse enorm overdreven. 100 keer je bij je naam noemen als soort van merketing trucje.Knippen en een paar highlights en droog fohnen kostte mij €120 Simcha zelf was bekende aan het knippen (drong voor) en daar was ze zeker half uur mee bezig en hoorde dat die voor zelfde behandeling als ik €80 moest afrekenen.Kreeg ik toch een beetje naar gevoel van.Er hangt ook nergens een prijslijst, je kan NIET pinnen en je krijgt zelfs na vragen geen bon.Geeft je het gevoel dat je wordt afgezet want ik vind €120 geen normale prijs voor paar highlights en knippen/droogfohnen. Eens maar nooit weer dus
 • Josefien zei: ik was na het zien vd before & after foto's ook naar simcha geweest, en kan niet anders zeggen dat ik er als herboren van daan kwam, ik begrijp ook niet dat er dan mensen ontevreden zijn, zeker als je ziet wat een make overs er op haar website staan,er hangt dan wel geen prijslijst maar toen ik belde vroeg ik gewoon wat het ging kosten en €50 voor de gehele knip behandeling vind ik niet duur, het zal ongetwijfeld iets duurder zijn dan de gemiddelde buurt kapper maar die kunnen gewoon niet wat ze hier wel kunnen.ik ga dus nooit meer ergens anders heen,
 • Diana zei: Ik ben ook bij Simcha geweest en ik ben het helaas met Anne en Rachel eens. Ik had er meer van verwacht. Helaas afgelopen weekend bij een andere kapper weer legendarisch verknipt.. ik kan wel huilen. Ze had zelf krullen notabene! Echt, kan er zo verschrikkelijk droevig van worden. Ook omdat ik weet dat het echt wel kan; ik heb een fantastische kapper ontmoet die absoluut WONDEREN deed voor mijn haar. het zat meteen goed, ik hoefde er niets aan te doen en het bleef ontzettend lang goed zitten. Als de puntjes niet dor begonnen aan te voelen had ik nooit meer naar de kapper gegaan. Helaas zit mijn droom kapper in New York en dat is net even te ver. Kortom; met mijn verknipte bos in een knotje op mijn hoofd ben ik weer op zoek naar een nieuwe kapper.. :-(
 • zei:
 • Jeannette zei: Als je in Haarlem komt of woont ken ik een hele goede krullen kapster. Ivy's black and white kapsalon . Ze knipt je haar vol krullen. Mijn fijne krulhaar heeft ook een kapper nodig die deze techniek kent. Heb er al tientallen uitgeprobeerd. Nu iemand gevonden. Ivy in Haarlem.
 • Edith zei: Simcha , speciale krullenkapper in amsterdam echt waar de allerbeste muslukt nooit. Zie vior en na foto op dd site