KrakLog

Ei ei zei het boerke

Ik heb ook alles verkeerd gedaan!!!
Het is denk ik weer een moeders ding, dat wil zeggen, laat ik het bij mezelf houden, een mijn moeders ding. Die kon erg luchtigjes grijpen naar de uitspraak:”Ik heb ook alles verkeerd gedaan”. Het is duidelijk waar mijn gevoel voor drama vandaan komt. Het voordeel van mij is dan weer dat ik eerst zorg dat ik een podium onder mijn voeten stop.
Maar ik moet zeggen dat ik toch ook wat live drama heb meegemaakt recentelijk, waarbij ik mijn moeder moest prarafraseren:”Ik heb het dus altijd verkeerd gedaan!” En dat was dus echt zo. Want ik héb het altijd verkeerd gedaan. Ik heb precies de verkeerde strategie gevolgd. Ach ik zal u het hele verhaal maar gewoon vertellen, haak gerust af als u het zat bent.

U kent ze wel, die ‘mannen die nog niet eens een ei kunnen bakken’, och wat kan ik daar toch altijd om lachen. Hoe kunnen ze zich de geneugden van het koken zo laten ontnemen! Ha ha! En voor die mensen zijn er van die basiskookboeken, waar in uitgelegd staat hoe je eenvoudige dingen precies moet doen. Stapje voor stapje, hahaaaaaa, dat hebben wij toch niet nodig!?!
Nou, ik ben geschrokken. Hard geschrokken.

Op de een of andere manier ben ik nooit een fan geworden van het mondgevoel van eierschillen, dus bij het pellen van een ei ga ik altijd meticuleus1 te werk. En dat deed ik altijd door de schil in zo groot mogelijke stukken te verwijderen (met de gedachte: als ik geen kleine stukjes maak, kunnen ze ook niet achterblijven) en dat was altijd een heel gepiel. Want dan nam je nog wel eens stukjes ei mee, krijg je zo’n eng pokdalig ei, jammer.

Ik weet niet meer waar ik het las, maar de juiste manier om een ei te pellen is juist door de schil zo fijn mogelijk te stampen. Dan hecht de schil namelijk aan het velletje en floept het ei er zo uit. Als je dan bovendien wat water in het pannetje laat staan, spoel je de restjes schil zo van je handen en eventueel van het ei. In een kwart van de tijd en een tiende van de frustratie heb je een fraai, ongeschonden ei.

Ik hoop dat u dit wist, dan kunt u mij nu hartelijk toelachen, zo niet, bied ik me aan om een praatgroep op te richten voor mensen-die-niet-wisten-dat-je-zus-en-zo-een-ei-moest-pellen.

1 wat is dat online woordenboek van Van Dale toch sleeeeecht! Ik heb nog nooit zovaak de 3D uitvoering gepakt. Brrr.

  • Petra zei: Ik kom in de praatgroep voor beginners!
  • evt. zei: Mmm, mannen die geen ei kunnen bakken? En dan deze tip?
  • Cockie zei: En daar kom je NU mee... 40 dagen na Pasen.
  • natalie zei: @ cockie ;- )) (goeie grap!)
  • yak zei: Oeps...
  • aargh zei: @Evt: yak kookt denk ik de eieren voor het bakken, zal wel zijn ivm de viese hantjes.
  • Irene zei: Oudje: http://61.107.1.124/animation.asp#
  • natalie zei: kun je je telefooncentrale een trap geven?
  • Edwinek zei: Mag ik ook in de praatgroep? Ik heb precies altijd jouw strategie gevolgd. De volgende keer ga ik de schilverpulveringstactiek toepassen. Ben benieuwd.
  • Afra zei: Het helpt ook als je het ei laat schrikken, zelf schrikken hoeft echt niet.