KrakLog

Kunstkopf

Heel cyber!!!
Ik heb al heel erg lang een Kunstkopf willen maken. Wat dat is? Een kunsthoofd is een microfoon in de vorm van een hoofd, waarbij op de plek van de trommelvliezen de daadwerkelijke opnemertjes geplaatst zijn. Als je een Kunskopfopname op een hoofdtelefoon beluistert zitten daar alle 3D hints in die je als je ‘erbij was geweest’ ook gehoord had. Je kunt dus dingen boven je, achter je en links en rechts van je plaatsen.
Helaas is het maken van een kunsthoofd veel werk en daar is het eigenlijk net niet leuk genoeg voor, dus dat is er nooit van gekomen. Maar er is een bedrijf dat ‘brilmicrofoons’ maakt. Een soort van tussenweg tussen een Kunstkopf en een ‘normale’ stereo opname. Aan lusjes aan je bril, kun je twee microfoontjes ophangen waarmee je een natuurlijke stereoopname kunt realiseren. Ik heb daar voorbeelden van gehoord en dat klinkt inderdaad heel aardig.
Vorige week heb ik twee nieuwe microfoontjes gekocht en ik kan dus nu stereo werken. En kijk, met twee kussentjes heb ik mijn eigen semi-kunsthoofdje gemaakt. Hoe het klinkt? Ach als u mij onsmakelijk oude paaseitjes wilt horen eten, Boris in de keuken wilt horen mauwen en mij in mezelf horen praten, gaat uw gang. Zet er wel even een hoofdtelefoon bij op en doe uw ogen dicht (voor het beste resultaat).

  • Petra zei: En dan met de geluidskwaliteit van mijn laptop... Ik luister wel eens goed als ik de trap weer op kan naar boven.
  • Cockie zei: Misschien is het leuk om op de Kunstkopf een gezicht te tekenen. Dit is me echt te abstract.
  • Irene zei: Mij lijken dat twee Kunstköpfe. Of hij heeft een open fontanelletje.
  • Edwinek zei: Nu weet ik eindelijk hoe het voelt om jou te zijn. Hmmm...
  • aargh zei: P bij aargh, als je heel goed luistert en tegelijk kijkt herken je Yak wel in het kunsthoofd. Maar het kunsthoofd is wat geslotener geloof ik.
  • aargh zei: P bij Aargh, oeps ik mocht niet kijken...
  • Simone zei: Dit klinkt erg lekkerrrr. ;-)