KrakLog

De Jezus van Milo

Eigenlijk had ik ‘m meteen moeten kopen, want die kans komt gewoon niet meer. Als hij in die staat verkeert, gaat ie de kiebelton in, klaar als klontje (en dan bedoel ik niet de bakker op Schier). Maar nu zoek ik wel al tijden en tijden naar, op elke rommelmarkt die ik niet kan vermijden.
Niet máken voor me hoor! Want het moet wel echt zijn. Bovendien ben ik nou nog net wel weer zo respectvol om niet moedwillig Jezus twee armen af te breken. Maar dat beeldje toen in Antwerpen, och wat had ik dat graag willen hebben. En het wordt ook steeds mooier, in mijn hoofd dan he? Niet in het echt, tenminste, dat weet ik niet, ik weet niet waar het is of wie het heeft of dat ie mogelijkerwijs wel in de kiebelton is geëindigd, je weet het niet. En het is juist die onzekerheid die knaagt.
Misschien was hij wel heel duur, zo duur dat ze hem niet in de kiebelton durfden te gooien en zo duur dat ik ‘m helemaal niet had kunnen betalen, die Jezus van Milo.

  • Simone zei: Geef mij maar de Venus van Milo...zij heeft nog een charmant stukje bovenarm. ;-)
  • aargh zei: Er zijn er waarschijnlijk wel meer. Je kunt vast beginnen met wat plastic bloemen, dan komt jezus vanzelf naar je toe.
  • henriette zei: Dit model is in elk geval handiger als sleutelhanger, er zitten weinig uitstekende delen aan.
  • Irene zei: Eén dorp verderop hier staat een semi-exemplaar in het openbaar groen: Jozef-met-maar-één-hand. Die past trouwens niet in de kiebelton, die moet bij het grofvuil.
  • evt. zei: Als het in de moderne kiebelton verdwijnt dan heb je nog een kans. Probeer de Belgische variant van markplaats.nl (marktplaats.be?) eens.