KrakLog

No no claim

Weduwnarenlol
Laat niemand ooit beweren dat er als weduwnaar nooit wat te lachen valt. Zo kreeg ik een envelop met daarop de wervende tekst: Belangrijk! Uw no-claim specificatie 2005
Gericht aan de erven van A., i.e. yak. De brief kirt:

Geachte heer/mevrouw,

In 2005 kreeg u als ziekenvondsverzekerde voor het eerst (en voor het laatst — red.) te maken met de no-claimregeling. Het no-claimbedrag werd  door de overheid vastgesteld op € 225,- per jaar. uit onze administratie blijkt dat u in 2005 meer dan dit wettelijke bedrag aan zorgkosten hebt gemaakt en dat u dus helaas niet in aanmerking komt voor een no-claimteruggave.

Bulderend van de lach, gaf ik mijn poesen eten, ze kregen wat extra, omdat het poesen in weblog dag was en is.

P.S. Ik heb ze vandaag even gebeld, want ik moet er wel om bulderlachen, maar dat zal niet voor iedereen gelden, bijvoorbeeld als je wederhelft in december is overleden. Ze waren zich niet bewust van ‘hoe de brief verder ging’ en ze zou er zeker een melding van maken.

  • aargh zei: Toch netjes dat ze dat nog even laten weten. Stel je was vergeten dat er wat kosten zijn gemaakt, en je zat maar te wachten op die no-claim.
  • Afra zei: Dan staat je verstand toch even stil. Wat een klojo's. Hoezo ze wisten niet hoe de brief verder ging, het was toch aan de erven gericht?
  • Irene zei: Och, mijn moeder kreeg een brief dat haar AOW was stopgezet "wegens overlijden". Van haarzelf. Als ze nog in leven was geweest, had ze daar zeker om moeten bulderlachen.
  • Petra zei: Best wel erg hoor. De sufferts!
  • yak zei: Ik sprak toevallig gisteren iemand die er iets minder aangenaam door getroffen was.