KrakLog

Wie is de held van de dag?

Wie is de held van de dag?

Ja, wij hadden ze vroeger thuis, maar mijn m**d*r heeft ze weggegeven, zonder overleg en nee, daar wil ik niet over praten.
Door mijn stukje van gisteren over de held van de dag Biotex, moest ik weer denken aan de promotiesingeltjes van Biotex waarin een pakje Biotex als superheld avonturen beleeft. Ik wist niet dat we ze allemaal hadden, maar op deze site staan alleen de biotex verhalen die ik ken.
Ik kreeg mijn eerste platenspeler als klein jongetje en wist ik veel dat er 33 1/3 en 45 toeren bestond. Dus in eerste instantie luisterde ik ze veel te langzaam. Heel boeiend. Maar honderdduizend keer gedraaid denk ik.
Ik heb net dik in tranen de verhalen weer meegepraat, voor het eerst sinds vijfentwintig jaar ofzo. “Ik ben geen eendje, anders kon ik ook wel zwemmen”.
Luister ook naar Loekie, Riekie, Wiekie en Biotex, de held van de dag!

 • Edwinek zei: Grappig, de illustratie lijkt ouder (of het concept is door Biotex grondig tientallen jaren uitgemolken, dat kan ook.) Ik ken dit overigens helemaal niet, mijn jeugd had nog rijker kunnen zijn dus...
 • aargh zei: Goh, die kende ik helemaal niet, terwijl er rond die tijd bij ons in huis beslist wel met biotex gesopt werd. Maar misschien moest je er zegeltjes voor plakken. Dat is een vreselijk taboe in mijn familie. Heerlijk dat je ze weer terughebt! Moeders ook!
 • yak zei: Nee geen zegeltjes volgens mij, ze zaten gewoon in de koffer. En Edwinek, dat is het voordeel van oudere broer en zussen...
 • Cockie zei: Biotex is jouw jeugdheld. Ik ga dit even stil verwerken.
 • yak zei: Sinds gisteren dus niet alleen mijn -jeugd-held.
 • Simone zei: Leuk zeg, de Doedelsol, heel hilarisch!
 • wies zei: is zeker helemaal aan mij voorbijgegaan. ;-)
 • evt. zei: Er gaat echt een nieuwe wereld voor mij open. Zou dit vroeger ook deel van de verzuiling hebben uitgemaakt, dat we er hier met z'n allen zelfs nog nooit van gehoord hebben? Ik weet wel dat bij ons thuis Biotex taboe was (maar na jouw reclame ga ik dat goedmaken, hoor!).
 • ton zei: Waarover praten zij, 't is over Biotex. Voor de voorwas en hoofdwas, je reiheinste wonder. (of zoiets)
 • Wilger zei: Ik kan me nog vaag een verhaal over Biotex en een leeuw herinneren, die was ontsnapt en toen door Biotex in een caravan werd opgesloten (...en wie was weer de held van de dag? Biotex, biotex...) Ik heb de verhalen op je site nog niet geluisterd, maar deze staat er geloof ik niet bij.... (was er nou ook nog een met een baby die in een kinderwagen lag en werd meegenomen door een gemene man??)
 • Willems Frank zei: Dat verhaal met die leeuw, dat heet : het vakantiepakje. ... Kom maar zoete leeuw, krijg je vleesje... Dat verhaal met die kinderwagen : het pakje dat kon huilen ... de politie is op zoek naar de kinderdief, het is een grote man met een zwarte baard.
 • jan zei: Voor mij is het zeker 35 jaar `geleden dat ik hier naar luisterde, maar de verhalen over de leeuw en zeker die van de kinderdief komen meteen naar boven nu ik er hier over lee. Heeft toch meer indruk gemaakt dan ik dacht. Zijn die opnames ook nog beschikbaar??