KrakLog

Koekie, spam en Maling

Een stukje in drie stukjes, soort van:

Ik moest ineens terugdenken aan koekie.bin, het eerste virus dat ik onder ogen kreeg, begin 1989. We hebben het over de eerste 386’s, DOS die concurrentie kreeg van PS2 (en dan heb ik het niet over de Play Station natuurlijk). Koekie.bin was een virus (nee, het was geen virus, want het moest met de hand worden geïnstalleerd, bij voorkeur door een collega) dat met enige regelmaat inbrak op het programma dat je gebruikte en om een koekie vroeg. Dan moest je ‘koekie’ intypen en dan ging ie weg. Leuk he?

De spam loopt op het ogenblik echt uit de klauwen. In mijn gmail account zie ik hoeveel spammies er in mijn spammiesbox zitten. Spamberichten van dertig dagen oud worden automatisch weggegooid. De teller geeft dus een schuivend gemiddelde over de afgelopen dertig dagen weer. Waar het heel lang rond de 200, 220 geschommeld heeft, staat de teller nu op 725 en het klimt per dag. Nog vervelender is dat ze steeds slimmer worden in het omzeilen van mijn spamfilter dat ik sinds zeer kort weer moet trainen. Erg jammer allemaal.

En mijn theatersportclubje is nu toch echt officieel ter ziele. Als u nog afscheid wilt nemen van de website, kan dat nog gedurende ongeveer een maand. Wacht voor de grap op de tweede, nieuwe animatie, voor beide animaties geldt: speakers aan! En ohja, er is een groot verschil tussen The Last Post en de lastpost. Als ezelsbruggetje kunt u denken: de eerste kan op een natuurtrompet gespeeld worden door de laatste.

En weer komt u wijzer bij KrakLog vandaan dan u er heen ging!

  • aargh zei: Wat een schattig virusje, zo heb je ze tegenwoordig niet meer!
  • evt. zei: Zijn die koekiemonsters nog leverbaar?
  • Cockie zei: Ik weet niet of ik dat wel wilde weten, van die natuurtrompet.
  • Irene zei: Kraklog, er gaat iedere keer weer een wereld voor u open. Verschillende werelden tegelijk zelfs. Hoe doet ie dat toch?
  • yak zei: Zorgen dat pi drie is ;-)
  • Simone zei: Ben jij ook zo dol op boventonen...:-)
  • Kiwi zei: Zou de Twentsche midwinterhoorn ook een natuurtrompet zijn?