KrakLog

Decorum

Ooit moest ik een echo laten maken van, eh, dingen die vroeger niet in het woordenboek stonden met deze betekenis. En hoewel die vorige zin anders doet vermoeden ben ik in het dagelijks leven niet preuts. Ik kan wel wat hebben, maar wat doe je als je een echo moet laten maken van zaken die zich zo goed laten eufemeren in woorden waarmee ik niet in Google wil komen.
Het zkh. waar dat in gebeurde is gebouwd op, op, ik denk investeerders. Want voor zowel personeel als patiënten is het niet echt fijn. De meeste kamers zijn namelijk inpandig en hebben dus geen ramen en dat is niet fijn, zeker niet als er toch regelmatig gebruik gemaakt wordt van institutional-green. Wij, want A. was mee, moesten even wachten, “kleedt u zich maar vast uit”.
En toen begon het grote roeren en roeren en nog eens roeren. Het was niet pijnlijk, maar het probleem is dat je geen gedachtenkader hebt om jezelf een houding te geven in zo’n nieuwe situatie.
Het roeren in dat gebied was helemaal nieuw voor me en gelukkig niet herhaald. Ik geloof dat ik maar wat naar een niet bestaande plant heb liggen kijken, of naar zo’n vreselijke poster met opgengewerkte organen.
Uiteindelijk was (ik moet nu op mijn woorden letten) de echo afgerond en mocht ik mij aankleden, dat wil zeggen, nadat ik oprechte pogingen gedaan had om het roernat met niet zo daarvoor geschikte lappen te verwijderen.
Op weg naar huis komt dan de grootste opgave: hoe zorg ik dat niemand aan mijn gezicht ziet dat ik nog een klef (vindt Google vast niet) kruus heb van het roernat.
‘s Nachts in bed hoor ik ineens iets tegen mijn hoofdhaar zeggen:”Goh, dus dat is nou gel!”

  • aargh zei: Dat werd niet mooi afgewerkt daar in dat ziekenhuis. En dan ook nog niet zo daarvoor geschikte lappen... maar alles is beter dan tissues.
  • MirjaM zei: o jee. ik weet niet wat ik zeggen moet. terwijl ik ook niet preuts ben.
  • Pascal zei: :-)
  • Anne zei: Ze laten je inderdaad altijd liggen met die smurrie. De afwerking is niet best ;-)
  • evt. zei: @ Aargh en Anne: ook nooit geweten dat ziekenhuizen afwerkplaatsen zijn. En Yak, hoe heb je het weer uit je hoofdhaar gekregen?
  • yak zei: Nu ja zeg Evt.! Zit ik daar netjes te eufemeren, komen er mensen straks naar KrakLog om de door jouw gebruikte kreet, nee daar wil ik mee geassocieerd worden. Dank je ;-) In mijn bovenopmijnhoofdhaar gebruik ik al jaren geen gel meer, alleen wax en dat haal je er niet uit, dat laat je lekker zitten. Misschien moeten ze dat in ziekenhuizen ook maar als contactvloeistof gebruiken.
  • aargh zei: @yak: Ik noem dat altijd glijmiddel
  • yak zei: Hoewel het wel zo werkt, is dat niet de primaire functie van het prutje.